Women

OH Leuven Women wint ruim van Club YLA

OH Leuven Women heeft zaterdagavond een knappe 4-0-zege geboekt in eigen huis tegen Club YLA. Onze dames blijven zo samen met Standard Fémina aan de leiding.

“We boekten zaterdag zeker een vlotte zege”, doet coach Jimmy Coenraets de analyse. “We speelden een heel mature wedstrijd tegen Club YLA dat ons op dezelfde manier als in de heenronde (5-3-nederlaag) wilde bekampen. De zege is ook wel een beetje het bewijs dat we net wat sterker zijn geworden.”

“Na de heenwedstrijd was ik heel ontevreden over het verdedigend departement. We waren toen heel reactief, terwijl we nu heel goed anticipeerden. Zo konden we de sterktes van Brugge neutraliseren en speelden we een comfortabele wedstrijd.”

Met deze driepunter spoelen we de nederlaag tegen Anderlecht door. “Ondanks die nederlaag hou je aan die wedstrijd op een bepaalde manier toch een goed gevoel over. Zeker niet over het resultaat, maar wel over het feit dat je een goede wedstrijd speelde en tot kansen kwam. Er zat meer in.”

“Duwtje in de rug”

“Daardoor vatten we de voorbije week niet met een heel slecht gevoel aan en dat heeft allemaal geholpen. Dezelfde manier van voetballen werd afgelopen weekend wel beloond. Het was aangenaam om naar te kijken. Dat geeft een duwtje in de rug voor de komende weken.”

Coenraets stond zaterdag voor de 100ste keer aan de zijlijn bij OH Leuven Women. “Leuke en mooie mijlpaal. Er waren twee dames die die periode ook hebben meegemaakt. We kunnen en moeten heel tevreden zijn met de stappen die we gezet hebben als club en als team. Er is een heel groot verschil tussen match 1 en match 100. Die evolutie moeten we blijven nastreven.”

“Iedereen is heel gebrand op de beker”

Onze dames komen vrijdag in actie in de beker van België. We trekken naar Genk B. “We zijn er ons van bewust dat we de meest gunstige loting hebben. Dat geeft enerzijds de opportuniteit om hier en daar wat rust te gunnen en wat te roteren. In de beker deden we dat sowieso altijd.”

“Anderzijds zijn we wel in de running voor zowel de beker als in de competitie. Volgende week treffen we Standard, wat alles op scherp zet. Iedereen is heel gebrand op de beker, zeker na de uitschakeling van Anderlecht in de vorige ronde. We willen allemaal die wedstrijd vrijdag tot een goed einde brengen”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 9′ Veefkind (1-0), 48′ Zomers (2-0), 69′ Mertens (3-0, strafschop), 81′ Van Dijk (4-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers (67′ Carravetta), Detruyer (67′ Reynders), Kuijpers (67′ Ampoorter), Van Dijk, Janssen, Marinucci (84′ Van Besauw), Veefkind (84′ Golob).

Koop je abonnement