Women

OH Leuven Women wint ruim van Charleroi

Na een eerste helft zonder doelpunten vond OH Leuven zaterdagavond na de pauze wel vlot de weg naar doel. Charleroi werd uiteindelijk met 6-0 opzijgezet. Onze dames behouden zo hun perfect rapport: 18 op 18 en zes clean sheets.

OH Leuven Women eiste meteen het balbezit op, maar voor de rust werd dat overwicht niet omgezet in doelpunten. Aan de overkant moest doelvrouw Evrard echter niet tussenbeide komen.

Na de pauze ging het veel beter. Eurlings opende al snel de score en iets na het uur wist Van Kerkhoven onze voorsprong te verdubbelen. We duwden door en wisten uiteindelijk zes keer te scoren in de tweede helft. Van Dijk, Janssens, Lameir en nog een keer Van Kerkhoven zorgden voor een vlotte 6-0-overwinning.

Doelpunten: 52’ Eurlings (1-0), 62’ Van Kerkhoven (2-0), 68’ Van Dijk (3-0), 74’ Janssens (4-0), 79’ Lameir (5-0), 85’ Van Kerkhoven (6-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Van Belle, Tysiak, Kees, Cattoor (71’ De Bondt), Mertens (46’ Van Dijk), Janssens (71’ Lameir), Ampoorter (71’ Veefkind), Van Kerkhoven, Eurlings (67’ Detruyer) en Cranshoff.

Coenraets: "We wilden het voor de pauze te veel forceren"

“De eerste helft verliep moeizaam”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “We maakten het onszelf redelijk moeilijk. We voelden dat we de betere waren en wilden dat ook uitbuiten/forceren. In de eerste helft brachten we een beetje hetzelfde spel als in de tweede helft alleen probeerden we het voor de pauze heel veel te forceren. We wilden het individueel doen terwijl we in de tweede helft versnelden door gewoon de bal te laten gaan. Je zag dat Charleroi het dan onmiddellijk nog moeilijker had. We konden de score openen en verder uitdiepen door een vrij simpel spel aan te houden in plaats van zelf te gaan forceren.”

“We hebben niets tegen gekregen. Dat blijft ook wel spelen natuurlijk. Charleroi heeft amper tot bijna niets gecreëerd. Je speelt op zich een verkeerde wedstrijd, maar de tegenstander brengt ook niets, waardoor je bijna toegelaten wordt om het – tussen haakjes – slecht te blijven doen. Dat was wel heel speciaal. Na een moeizame eerste helft kwamen we dan vrij goed op gang in de tweede helft en diepten we de score heel snel uit.”

Vierluik

“Dat we heel mooie statistieken kunnen voorleggen? Klopt, dat is de verdienste van de hele ploeg. We kregen weinig kansen tegen. Evrard is nog niet zo heel vaak aan het werk gezet geweest. Dat blijft wel een gegeven dat speelt. Na de wedstrijd tegen Charleroi werden in de bespreking vooral de invallers geprezen. Zij hebben toch gewoon het verschil gemaakt en dat is zeer belangrijk. We hebben deze week ook tegen Telstar geoefend om zeker te zijn dat iedereen voldoende minuten haalt. We hebben iedereen nodig. Zeer positief om te zien dat ze het na het invallen zo goed oppakken.”

“Hoe ik vooruitblik? We weten dat er nu een belangrijk en moeilijk vierluik aankomt. Het geeft ons de opportuniteit om te tonen wat we echt kunnen en waarop we de laatste weken hebben gewerkt. Het is uitkijken naar een reeks van tegenstanders waartegen we het scherpste van onszelf gaan moeten zijn om de overwinningen te pakken. Wel met veel vertrouwen? Klopt. Door de statistieken die we momenteel neerleggen, kunnen we naar die wedstrijden met een gerust gevoel toewerken”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement