Women

OH Leuven Women wint op het veld van Club YLA

OH Leuven Women deed dinsdagavond wat het moest en won met 0-2 van Club YLA. Beide doelpunten - via Detruyer en Van Kerkhoven - vielen in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

De eerste doelpoging kwam op naam van Eurlings. Thuisdoelvrouw Covent kende er weinig moeite mee. Even later probeerde Detruyer het met een afstandsschot dat net naast ging. Club YLA reageerde via Matavkova, die van dichtbij over trapte en Ouzraoui trof het zijnet.

Na een mooie tegenaanval kon Van Kerkhoven uithalen. Het leer week af op Van Dijk en ging zo tegen de paal. Van Kerkhoven bleef voor gevaar zorgen. Eerst werd onze aanvalster de diepte ingestuurd, maar Covent omspelen lukte niet en enkele minuten later knikte ze een hoekschop net naast.

Ook Club YLa kwam voor de pauze nog dicht bij de openingstreffer. Matavkova trapte in de handen van Evrard en Ouzraoui duwde van dichtbij over.

Verlossing na de rust

In de tweede helft kreeg Janssens een grote kans na een prima doorsteekpass van Detruyer, maar opnieuw lag Covent in de weg. Van Kerkhoven probeerde het opnieuw met het hoofd zonder succes. Aanvoerster Kees waagde haar kans vanop afstand. Covent duwde de knal in hoekschop.

Aan de overkant trapte Matavkova naast en Boutiebi tegen de lat. Halverwege de tweede helft klommen we op voorsprong. Eurlings vond Van Kerkhoven in de zestien, die legde goed achteruit en Detruyer trapte de 0-1 mooi hoog in doel.

In de slotminuten lukte het wel voor Van Kerkhoven. Ze knikte na een hoekschop de 0-2-eindstand tegen de touwen. We komen zo tot op één punt van leider Anderlecht dat woensdagavond Standard over de vloer krijgt.

Doelpunten: 72′ Detruyer (0-1), 87′ Van Kerkhoven (0-2).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Detruyer (90′ Coenraets), Eurlings, Ampoorter (90′ Helsen), Van Belle, Van Dijk (57′ Cranshoff), Veefkind, Van Schoonhoven.

Coenraets: "Heel volwassen gevoetbald na de 0-1"

“Het was langs beide kanten een wedstrijd met vrij veel animatie”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Wij zaten echt wel in de positie – hoe raar het ook klinkt – dat we heel weinig te verliezen hadden. We wisten namelijk dat we ons lot niet meer in eigen handen hebben. Daardoor konden we gewoon aanvallen en moesten we ervoor zorgen dat we daar het maximum wisten uit te halen. Dat hebben we ook gedaan.”

“We zijn tot vrij veel voetballende kansen gekomen. Zo zetten we in de eerste helft Van Kerkhoven zeker tweemaal oog in oog met de doelvrouw. Die dreiging zag je ook aan de andere kant. Het nadeel van het offensieve spel was dat we ook wat zaken hebben weggegeven. Club YLA had zeker één tot twee hele grote doelkansen in de eerste helft.”

“Wanneer je dan aan het kijken bent in het laatste kwartier hoe je nog iets wilt forceren, valt het openingsdoelpunt. We zijn daarna, voor het eerst dit seizoen, heel volwassen gaan voetballen. We hielden de bal lang genoeg in het team en konden zo gericht tegenaanvallen. Daar kwam een corner uit die Van Kerkhoven binnenkopt. De vierde keer in twee weken tijd dat ze beslissend is op stilstaande fase.”

Geslaagde avond

“We zagen heel veel ontlading bij de dames. Een geslaagde avond voor ons. Eender welk resultaat er vanavond valt tussen Anderlecht en Standard we weten dat we zaterdag in eigen huis tegen Anderlecht vol aan de bak moeten. Iedereen hoopt vanavond op een puntendeling. Dat is het meest gunstige scenario voor ons, waardoor je zaterdag weer vol kan meedoen. Maar ook als Anderlecht wint, moet je zorgen dat je dit weekend op je allerhoogste niveau bent om er nog het maximum uit te halen en de competitie zo lang mogelijk te maken.”

“Het voornaamste is dat we er na de zege tegen Club YLA met een positief gevoel naartoe kunnen leven. We recupereren Mertens terug uit schorsing. Zij is dit seizoen als defensieve middenveldster toch uitgegroeid tot onmisbaar. We kregen gisteren na de match ook een mooi medisch rapport. Iedereen is klaar om zaterdag de wedstrijd aan te vatten. Ik hoop dat het feit dat we thuis spelen in het stadion ons een voordeel geeft”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement