Women

OH Leuven Women wint met 1-0 van Club YLA

OH Leuven Women heeft zaterdagavond haar eerste driepunter in de play-offs geboekt. Onze dames zetten Club YLA met 1-0 opzij dankzij een doelpunt van Jill Janssens.

Na de 1 op 9 was het duidelijk dat we iets wilden rechtzetten. We namen het heft in handen. Via Ampoorter kwamen we dicht bij het openingsdoelpunt. Haar kopbal belandde op het dak van het doel.

Enkele minuten voor de rust klommen we toch op voorsprong. Janssens plaatste de 1-0 met links mooi in de verste hoek. Ampoorter liet de 2-0 voor de pauze nog liggen.

Ook in de tweede helft bleven verdere doelpunten uit. Door deze zege bedraagt de achterstand met leider Anderlecht nog steeds één punt.

Doelpunten: 39′ Janssens (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Mertens, Janssens (67′ Van Kerkhoven), Detruyer, Eurlings, Ampoorter (79′ Helsen), Van Belle, Cranshoff, Van Dijk, Veefkind (62′ Van Schoonhoven).

Coenraets: "We krijgen wat ademruimte na 2 moeilijke weken"

“Een wedstrijd met veel overgave, grinta maar te weinig echt uitgespeelde kansen uit het overwicht”, omschrijft coach Jimmy Coenraets. “We speelden een zeer degelijke eerste helft, waar we op basis van de mentaliteit en overgave meer verdienen dan een 1-0-ruststand.”

“Hoge pressing en overgave hielden ons op de helft van Club YLA in de eerste helft. Het was Club die een paar keer op de tegenaanval half gevaarlijk was. Wij waren voornamelijk via stilstaande fases gevaarlijk. Een goed drukmoment werd dan uiteindelijk omgezet in een doelpunt door Janssens. Net voor de rust krijgt Ampoorter de uitgelezen kans om de 2-0 op het scorebord te zetten, maar besluit op doelvrouw Covent.”

Meer slordigheden

“In de tweede helft begonnen we met evenveel overgave alleen met meer slordigheden. Dit zorgde voor meer geloof en overgave blij Club YLA. De laatste 20 minuten was het vooral een mentale hefboom. Het geloof bij Brugge voor een gelijkspel werd groter waar wij vooral een angst zagen om een tegentreffer te krijgen. Daardoor was het moeilijker om de bal in eigen team te houden en lieten we iets te veel toe.”

“Rond minuut 80 kreeg Detruyer de ideale bal in de diepte van Van Dijk, maar besloot in het zijnet. De laatste tien minuten waren dan wel wat bibberen zonder echt uitdrukkelijk kansen weg te geven.”

Volgende stap

“Zelf ben ik zeer tevreden over de overgave in het spel. Vooral in balverlies lieten we zaterdag niet veel toe en anticipeerden we heel goed. Dit overwicht nu omzetten in kansen zal de volgende stap zijn. De verticaliteit die we sneller zochten was al positief. We moeten dit nog omzetten tot meer gevaar.”

“Na twee moeilijke weken krijgen we wat ademruimte, iets waar we nood aan hadden. Nu vol richting Standard. We ontvangen hen binnen twee weken”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement