Women

OH Leuven Women wint met 0-4 op Charleroi

Op bezoek bij Charleroi deed OH Leuven Women vrijdagavond wat moest: winnen. Twee doelpunten voor en twee doelpunten na de rust zorgden voor de ruime 0-4-overwinning.

De winterse omstandigheden maakten het voor beide ploegen niet makkelijk. Vlak voor het halfuur bracht Van Schoonhoven ons vanop de stip toch verdiend op voorsprong. Nog voor de rust kopte aanvoerster Kees de 0-2 na een prima hoekschop van Mertens goed binnen.

Van Dijk maakte er enkele minuten na haar invalbeurt 0-3 van. Ze zette zich goed door en werkte uiteindelijk het leer in twee keer tegen de touwen. Iets na het uur legde Kees met haar tweede doelpunt van de avond de 0-4-eindstand vast. We blijven zo ongeslagen met één punt voorsprong aan de leiding staan.

Doelpunten: 27′ Van Schoonhoven (0-1, strafschop), 39′ Kees (0-2), 60′ Van Dijk (0-3), 64′ Kees (0-4).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Detruyer (54′ Van Dijk), Eurlings (72′ Tassens), Ampoorter (54′ Cranshoff), Cattoor (72′ De Bondt), Van Belle, Veefkind en Van Schoonhoven (63′ Lameir).

Coenraets: "Een niet te onderschatten periode"

“Gure weersomstandigheden. Bij aankomst gingen de hemelsluizen open en we waren echt wel doordrenkt”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Het beterde er niet op bij aanvang van de wedstrijd. Dat heeft toch wel een impact gehad op de wedstrijd. Vanaf minuut 30 begon het heel dik te sneeuwen, waardoor het veld er niet meer zo ideaal bijlag.”

“Ik denk dat wij wel goed begonnen. We creëerden enkele kansen, maar waren te onstuimig in de zestien. Via een penaltydoelpunt van Van Schoonhoven braken we de ban. Charleroi was op dat moment één keer richting doel bewogen, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Dat was ook het enige dat ze in heel de wedstrijd hebben kunnen brengen.”

“Het was voor ons een kwestie van de score uit te diepen. We scoorden na een corner, waarbij Mertens de bal toch wel heel mooi op het hoofd van Kees schildert. Je weet dat je na die 0-2 wat comfortabeler zit.”

Debuut Yara Tassens

“De tweede helft was aanvankelijk zeer koud. Dat leefde bij de dames toch enorm, waardoor we vrij snel wisselden. Het ritme viel op dat moment wat stil, maar we konden toch nog twee keer scoren.”

Een van die invalsters was Yara Tassens. Zij kreeg haar eerste minuten bij de A-ploeg. “Ze zit nog maar een week bij ons. Ik denk dat het voor haar al heel wat was deze week. Bij mij is de redenering dat je minuten moet verdienen. Op training verdien je jouw plaats. Yara zette toch een paar dames opzij en toonde dat ze heel wat capaciteiten heeft. Dat moet dan ook minuten verdienen en de wedstrijdcontext liet dat iets wat makkelijker toe.”

“Ze heeft getoond wat ze in haar mars heeft. Een speelster met heel wat vista. Draagt de bal soms ietwat te lang, maar dat is zeker iets wat we nog kunnen verbeteren. Ik zag vrijdag vooral heel veel vuur en honger naar meer van haar. Dat is iets wat we moeten gebruiken naar de komende weken. Een voorbeeld voor andere jonge dames. We kijken echt wel naar ons tweede elftal en hopelijk kunnen we daar op korte termijn nog meer de vruchten van plukken.

Examenperiode

“Dat aanvoerster Kees ook opnieuw een belangrijke rol opnam? Klopt. Ze scoorde tweemaal na een stilstaande fase. Onze keepertrainer steekt daar heel wat tijd in en was tevreden. Niet perfect uitgevoerd, maar ze vielen wel binnen. Ook voor Kees was het een positief gegeven.”

“We zitten in de examenperiode en dat zagen we ook op de bus. Heel wat dames waren met de boeken bezig. Het was bijna middernacht toen we terug in Leuven waren en sommige dames waren met een klein lampje aan nog aan het studeren. Dat toont toch dat de context momenteel wat zwaarder is. Een niet te onderschatten periode en als ze dan op deze manier kunnen reageren dan is dat positief.”

Vrijdag wacht met de verplaatsing naar FC Fémina WS Woluwe al de volgende wedstrijd. “Het zal uitkijken worden naar het weerbericht. We waren heel blij dat we afgelopen vrijdag niet in Woluwe moesten spelen omdat het daar toch op een grasveld, dat er niet altijd even piekfijn bijligt, spelen is.”

“We halen uit de wedstrijd tegen Charleroi zeker enkele zaken die minstens even belangrijk zullen zijn tegen Woluwe. Zij hebben op hun laatste speeldag de drie punten ietwat onverwacht gepakt tegen Gent (3-0). Voor eigen publiek wisten ze driemaal te scoren. Je mag er zeker van zijn dat hun coach dat zal aanhalen. We komen er ook dames tegen die bij ons hebben gespeeld. Die mix zorgt ervoor dat ze op het veld zullen verschijnen met de motivatie om het ons heel moeilijk te maken”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement