Women

OH Leuven Women wacht sterke tegenstander in eerste play-off wedstrijd

OH Leuven Women neemt het zaterdag 18 maart om 13u30 op tegen KRC Genk Ladies. Er wacht coach Jimmy Coenraets en zijn team meteen een sterke tegenstander in deze eerste wedstrijd van de play-offs. 

OH Leuven Women speelt volgende week drie wedstrijden kort op elkaar. “We gaan ons goed moeten opladen om te zorgen dat we er telkens opnieuw staan. Vergeleken met andere ploegen is ons programma gunstig, maar het blijft een drukke periode”, verklaart coach Coenraets. “Zowel fysiek als mentaal staan we scherp. We hebben heel wat lessen getrokken uit de voorbije twee seizoenen waarin we evenzeer play-offs speelden. Ook komen we pas terug van een intense teambuilding waar we als groep sterker uitkwamen. We zijn er klaar voor”, besluit hij.

De ploeg boekte het volledige seizoen schitterende resultaten waardoor ze geen enkele nederlaag slikten en zelfs nooit langer dan tien minuten op achterstand stonden. “De kans dat zulke situaties zich voordoen, zal de komende weken aanzienlijk hoger zijn. Dit is een mentale factor die belangrijk zal worden, maar de speelsters zijn hier op voorbereid.” Alle thuiswedstrijden speelt OH Leuven Women in het King Power at Den Dreef Stadion. “Het is een duidelijk signaal van de club om een zo optimaal mogelijke situatie te creëren voor onze ploeg. We krijgen de beste omstandigheden van de club en we grijpen die kans dan ook met beide handen”, verklaart Coenraets. 

De Leuvense coach tekende vooraf om de play-offs te mogen beginnen op het veld van KRC Genk Ladies. Hij is dan ook erg tevreden met deze start van het programma, ondanks dat de Limburgers in een positieve spiraal zitten. Twee weken geleden speelden ze gelijk tegen onze vrouwen, en vorige week stootten ze door naar de bekerfinale. “Deze elementen bezorgen hen meer vertrouwen. Een verschil met twee weken geleden is dat we iedereen recupereren waardoor we met een fitte kern de play-offs kunnen aanvatten. De voorbije wedstrijd zit nog heel fris in ons geheugen. We kennen het type spel waar we zaterdag tegenover staan en we hopen op een positief resultaat af te stevenen”, aldus Coenraets. 

Adres: Gouverneur Alex. Galopinstraat 13 in Genk. Tickets zijn ter plekke te koop.

OH Leuven Women
Koop je abonnement