fbpx
Women

OH Leuven Women verliest topper tegen RSCA

OH Leuven Women ging zaterdagnamiddag met 2-0 onderuit tegen Anderlecht. Beide doelpunten vielen in het slot van de wedstrijd.

“De wedstrijd verliep zoals iedereen wel verwacht had”, opent coach Jimmy Coenraets. “Er waren niet veel kansen. Twee ploegen die vanuit de organisatie de andere ploeg wilde pijn doen. Op een bepaalde manier is dat voor beide ploegen gelukt.”

Het lukte ons niet om de score te openen. “We kregen in de eerste helft zeker twee goede momenten, maar benutten die niet. Naarmate de tweede helft vorderde, leken beide ploegen vrede te nemen met een gelijkspel.”

“Het is heel zuur dat we dan op dat moment nog een tegendoelpunt slikten. Ontzettend jammer en niet de weergave van de wedstrijd.”

Zure tegendoelpunten

Het zat ook niet mee bij de tegendoelpunten. “Absoluut. Enerzijds speelt de vermoeidheid op het einde van de wedstrijd een rol. We gingen druk zetten, maar dat was niet honderd procent op de juiste manier uitgevoerd. Met één dieptepass werden we omspeeld en we slaagden er niet in om de bal weg te trappen.”

“Bij de 2-0 stonden we met drie achterin te spelen omdat we op zoek gingen naar de gelijkmaker. Elke tegenaanval werd dan gevaarlijk. Dubbel zuur als het blijkt dat er dan nog buitenspel aan voorafging.”

“Mensen die de wedstrijd niet hebben gezien, zullen aan de hand van de score denken dat het een rustige wedstrijd en een makkelijke overwinning was, terwijl dat helemaal niet het geval was.”

Kansen niet afgemaakt

Zondag trainden onze dames al. “Meteen na de wedstrijd zag ik heel wat teleurstelling. Die was zondag ook nog aanwezig bij sommige speelsters. Goed was wel dat enkele speelsters het voortouw namen en de juiste zaken benoemden.”

“We verdienden niet te verliezen, maar het maken van doelpunten is een probleem in dit type wedstrijden. Je krijgt daarin maar twee à drie volwaardige kansen en die moet je afmaken. We hadden zaterdag meer kansen, maar zij scoorden meer uit hun kansen.”

Dinsdag volgt al een nieuwe wedstrijd. We krijgen Club YLA op bezoek. “Mentaal gezien is het goed dat die wedstrijd er al snel is. Medisch is het waanzin dat het zo georganiseerd is. Sommige dames hebben heel wat wedstrijden – met nationale (jeugd)ploegen – op korte tijd achter de rug.”

“Er wacht een oefenronde. Beide ploegen gaan kijken hoe de tegenstander zich opstelt met het oog op de bekerfinale. Het zal langs beide kanten proberen worden om de pijnpunten bloot te leggen om zo het plan klaar te hebben richting de levensbelangrijke wedstrijd die binnen twee weken op de agenda staat.”

Doelpunten: 89′ Jacobs (1-0), 94′ Jacobs (2-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens (46′ Marinucci), Zomers (60′ Reynders), Detruyer (80′ Priem), Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk, Janssen (70′ Van Besauw), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement