fbpx
Women

OH Leuven Women verliest topper tegen RSCA Women

OH Leuven Women deed afgelopen zaterdag geen goede zaak in de titelstrijd. In eigen huis verloren onze dames met 0-1 tegen RSCA Women na een tegendoelpunt in de 90ste minuut.

“We hebben op de mat gebracht wat we moesten brengen en zijn op de juiste momenten ook in de zone van de waarheid geraakt, alleen waren we daar nog steeds te onstuimig”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Ik kan mijn team weinig verwijten. Minder dan 72 uur na het verlies van de beker finale en met 120 minuten in de benen hebben we een goede wedstrijd kunnen spelen.”

“We brachten de voorbereiding op de mat, wisten de ruimtes lang klein te houden en konden ook dreigen. Vooral in de tweede helft was het duidelijk dat we nog vol voor de winst wilden gaan, al moesten we toen ook zeer bewust omgaan met de tijd en de energie die nog over was.”

Uiteindelijk kregen we in de slotminuut het deksel op de neus. “De dames hebben hun rug gerecht en hebben ook echt kunnen tonen dat we er vol voor wilden gaan, maar het heeft wederom niet mogen zijn. Het is zuur op te merken dat het type kans waarop Anderlecht scoort een type kans is die wij diezelfde wedstrijd al een paar keer hadden gehad. Het gaat dan over timing, opduiken op de juiste plek en het afmaken. Een ervaring dat Anderlecht heeft.”

“Het ligt nu allemaal niet meer in onze handen”

Met nog drie speeldagen op de agenda staan we op de derde plaats. Leider Anderlecht telt drie punten meer. “Het ligt nu allemaal niet meer in onze handen. Onze focus moet liggen op het goed afsluiten van dit seizoen. Drie matchen vol voor de winst gaan en kijken waar we dan stranden.”

“Maar nog eens de dames zijn diep willen gaan afgelopen zaterdag om het nog tot een goed einde te brengen. Ik heb weinig gemerkt dat wij het team waren dat twee dagen eerder all-in zijn moeten gaan gedurende 120 minuten”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 90′ Minnaert (0-1).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers (60′ Reynders), Detruyer, Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk, Biesmans, Van Besauw,

Koop je abonnement