Women

OH Leuven Women verliest topper tegen Anderlecht

Onze dames begonnen zaterdagnamiddag goed aan de topper tegen Anderlecht. OH Leuven Women klom op voorsprong na een doelpunt van Johnsson-Haahr, maar uiteindelijk gingen we met 4-1 de boot in.

Na twaalf minuten zette Janssens op links een knappe actie op en bracht goed voor. Johnsson-Haahr kopte prima binnen. Anderlecht reageerde halverwege de eerste helft en meteen stond de gelijkmaker op het bord. Wijnants maakte er met een gekruist schot 1-1 van.

We gingen voor de rust nog op zoek naar de voorsprong, maar kregen het deksel op de neus. Claes kwam goed uit om een dieptepass op Wijnants te onderscheppen. Van Kerkhoven kreeg het leer pardoes in de voeten en trapte van ver de 2-1 binnen.

We begonnen met frisse moed aan de tweede helft, maar kregen al snel de 3-1 binnen van Wijnants. Het Leuvense antwoord kwam er via Detruyer. Haar scherpe voorzet kwam echter net niet tot bij Eurlings.

Iets na het uur legde Wullaert de 4-1-eindstand vast. We probeerden nog, maar scoren lukte niet meer. Een poging van Onzia zoefde maar net over en een schot van de ingevallen Wajnblum belandde in de handen van thuisdoelvrouw Odeurs.

“We waren niet op de afspraak”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We begonnen heel hevig en alles ging ook volgens plan. Zo kwamen we gevaarlijk in het laatste derde van het veld, zetten we dat om in kleine kansen en uiteindelijk ook tot een doelpunt. Daarna veranderden we ineens van mindset en in plaats van de score te vergroten, gingen we de voorsprong verdedigen en dan zagen we dat we deze keer defensief tekort kwamen.”

“Het veld heeft zijn aandeel in het verlies. Wanneer je als team voetbal wilt brengen, heb je er ook een veld voor nodig. Sommige korte passes kwamen gewoon niet aan door het veld. Maar goed dat was voor beide teams het geval. Anderlecht heeft voldoende kansen gehad om de score te vergroten.”

“Wij kwamen in de tweede helft heel snel tot een grote kans, maar Cranshoff schoot hoog over. Een ideaal moment om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar we misten de kans. Wat erna volgde, was een inspiratieloos Leuven. Veel te onstuimig in balbezit, veel lange ballen die nergens toe leidden en te weinig het Leuvense spel. Daarnaast was Anderlecht ijzersterk in de omschakelingen en wisten ze ons telkens opnieuw hoog onder druk te zetten”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement