Women

OH Leuven Women verliest met kleinste verschil van Standard

OH Leuven heeft geen goede zaak gedaan in de strijd om de titel. Zaterdagnamiddag gingen we met 1-0 onderuit op het veld van Standard Fémina. Leider Anderlecht loopt zo verder uit.

Onze dames keken al snel op een achterstand aan. Blave duwde de 1-0 iets voor het einde van het openingskwartier van dicht bij in doel. We reageerden goed en gingen hard op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet.

De zes op zes na Club YLA (1-0) en Standard (3-2) kreeg dus geen vervolg en zo bedraagt de achterstand met leider Anderlecht vier punten. Dinsdag al maken we de verplaatsing naar Club YLA en zaterdag krijgen we Anderlecht over de vloer.

Doelpunten: 13′ Blave (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Mertens, Janssens, Detruyer, Ampoorter, Van Belle, Helsen (61′ Van Dijk), Cranshoff (46′ Van Schoonhoven), Veefkind.

Coenraets: "We moeten herbronnen"

“Zuur”, opent coach Jimmy Coenraets zijn verhaal. “Het was een wedstrijd zonder echt heel veel uitgespeelde kansen. Langs beide kanten waren er wel enkele momenten die vooral voortvloeiden uit omschakelingen of vrije agressief spel en dat dan een bal in de kluts voor doel belandde. Op stilstaande fase waren beide ploegen gevaarlijk.”

“Standard strafte een foutje in de opbouw bij ons heel vroeg in de wedstrijd genadeloos af. Dan waren we op achtervolgen aangewezen. We gingen daar goed mee om en ondernamen heel de tweede helft pogingen vanop de helft van Standard.”

“Naarmate dat de wedstrijd vorderde ging de kwaliteit bij ons heel hard naar omlaag door de stress, nervositeit en het mentale aspect. In de laatste twintig minuten vielen er heel veel ruimtes en hadden we veel balbezit, maar sprongen daar niet heel goed mee om. Vooral een spijtig verhaal.”

“Lot niet meer in eigen handen”

“Het is de eerste keer dit seizoen dat we het lot niet meer in eigen handen hebben. Dat is het lelijke aan heel het verhaal. Nog vier wedstrijden te spelen en daarin moeten we hopen dat de tegenstander iets zal laten liggen en zelf moet je alles winnen. Dat is toch heel vaak ‘als’. Dat maakt het verhaal heel moeilijk.”

“Na de vorige keer toen er drie wedstrijden in één week waren, hebben we gezien dat alles kan en dat is een beetje de hoop die we nu moeten hebben. Anderzijds moeten we zelf terug in ons spel komen en mogen we geen punten meer laten liggen. Als we nog één keer punten laten liggen, is het mission impossible.”

“Wij moeten nu vooral gaan voor het maximum van de punten en dan kijken hoe de rest het doet tegen onder meer Anderlecht. Maar Standard nadert nu op twee punten van ons, wat ook gaat beginnen mee te spelen. Wij treffen dinsdagavond Club, dat vandaag met 3-1 won van Gent. Vertrouwen en motivatie zullen daar dus zijn. Wij moeten herbronnen en kijken hoe we die wedstrijden aanvatten. De ziekte van de play-offs voor ons waren tot dusver heel wat onzekerheden en stress. Heel spijtig dat we bijna nooit in ons spel zijn gekomen”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement