fbpx
Women

OH Leuven Women verliest met kleinste verschil van Standard Fémina

Een bittere pil voor OH Leuven Women. Na de 0-1-nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Standard Fémina is de titeldroom voorbij.

“Het is vooral een déjà vu”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We speelden een volwassen eerste helft, waarin we de betere ploeg waren. Maar we beloonden onszelf alweer niet. Na twee minuten had het al 1-0 kunnen en moeten staan. En dat is het beeld van de laatste drie wedstrijden. Telkens speelden we een goede eerste helft en creëerden we kansen. Die maakten we niet af en in de tweede helft kregen we dan het deksel op de neus.”

Zes minuten na de pauze scoorde Barrett het enige doelpunt van de wedstrijd. “We hebben een beperkte kern, waardoor het in de eerste helft moet gebeuren voor ons. We weten dat als dat niet lukt we het in de tweede helft telkens moeilijk krijgen. Aan de rust tegen Standard moest het 3-1 staan, maar nu was het 0-0. Wij moesten dus nog vol aan de bak en Standard wist te scoren uit een halve kans.”

“De laatste wedstrijden zijn geen reflectie van ons seizoen”

Er staan nog twee wedstrijden tegen Genk en Gent op de agenda. “We mogen onszelf niet zo hard straffen na deze teleurstelling dat we de komende wedstrijden op dezelfde manier laten verlopen. Het is voor ons heel belangrijk om fris te blijven en trachten een goed resultaat te boeken. De laatste wedstrijden zijn geen reflectie van ons seizoen.”

“We moeten zeker op zoek naar waar de oorzaak hiervoor ligt en hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren. Dit seizoen deden we echt mee voor de titel. We beschikken over een kleine kern en teren op jong talent. Volgend seizoen moet de kern breder en moeten er meer wisselmogelijkheden zijn om nog langer competitief te zijn.”

Doelpunten: 51′ Barrett (0-1).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Zomers, Detruyer, Ampoorter, Reynders (63′ Golob), Van Dijk (81′ Priem), Janssen, Marinucci (63′ Kuijpers), Biesmans, Van Besauw.

Koop je abonnement