Women

OH Leuven Women verliest leidersplaats aan Standard

OH Leuven Women ging zaterdagavond met 3-0 de boot in op het veld van Standard Fémina. Onze dames zijn daardoor hun leidersplaats kwijt en volgen nu op drie punten van de nieuwe leider Standard.

“Het was een wedstrijd die we zeker en vast niet verdienden te winnen”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Maar misschien was het ook een wedstrijd die niet zozeer een winnaar verdiende. Het was heel gesloten met heel weinig kansen voor beide ploegen.”

“Als dat eerste doelpunt niet valt dan denk ik dat de wedstrijd op 0-0 eindigt.  Standard was heel gretig, had veel zin en was iets scherper in de details. Het eerste doelpunt viel uit een stilstaande fase na een dekkingsfout van ons. De tweede goal had niet mogen vallen, want het was een buitenspeldoelpunt. En wanneer we nog probeerden iets te forceren, slikten we een derde doelpunt.”

We hadden het moeilijk om onze stempel te drukken. “Geen enkele minuut hebben we ons spel kunnen opleggen. Dat is onze grootste zwakte. Wij moeten de bal hebben om succesvol te zijn. We gaven de bal heel vaak weg en werden tot verdedigen gedwongen, waardoor we het onszelf heel moeilijk maakten. Standaard maakte het verschil in de wil die ze hebben getoond. Dat heb ik iets te veel gemist.”

“We hebben nog voldoende momenten om dit recht te zetten”

Deze nederlaag komt even aan. “Het is zeker een tik, maar ik zou niet uitdrukkelijk zeggen dat het dé tik is omdat we nog voldoende momenten hebben om dit recht te zetten. Maar we moeten wel beseffen dat we dit Standard nog tweemaal moeten bekampen. We moeten goed nadenken over hoe we dit zaterdag hebben geprobeerd.”

Het is even geleden, maar onze dames staan niet meer aan de leiding. “Als je voor de titel wilt spelen, moet je kunnen omgaan met het feit dat jij op een bepaald moment de prooi bent. We moeten met die druk kunnen omgaan en dat is de grootste stap die we de komende weken kunnen zetten.”

“Binnen twee weken is het Anderlecht – Standard en trekken wij naar Charleroi. We moeten zeker zorgen dat we daar ons eigen werk doen en kijken wat het resultaat in die andere match wordt. Er zijn nog twaalf wedstrijden. Nog zes punten te verdienen in de reguliere competitie en dan weet je dat je nog dertig punten hebt in de play-offs en die doen er uiteindelijk om. Meer dan elk ander punt dit jaar al.”

Doelpunten: 48′ Blave (1-0), 80′ Gelders (2-0), 90′ Van Belle (3-0).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (57′ Reynders), Detruyer, Ampoorter (85′ Carravetta), Kuijpers, Van Dijk, Janssen, Marinucci (70′ Van Der Linden), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement