Women

OH Leuven Women verliest eerste match in 2022

Onze dames gingen vrijdagavond op bezoek bij Genk met 2-1 de boot in. De aansluitingstreffer van aanvoerster Lenie Onzia kwam te laat.

De eerste dreiging kwam van OH Leuven Women. Een poging van Janssens ging via een verdedigster van de thuisploeg over de achterlijn. Cranshoff kwam in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Haar volley met links ging tegen de paal.

We bleven komen. Vanzeir probeerde het in één tijd, maar het leer ging over. Aan de overkant had doelvrouw Claes tot het halfuur amper werk gehad. Na 33 minuten spelen stond het toch 1-0. Cattoor kreeg ongelukkig een voorzet tegen het been en zo ging de bal in eigen doel.

In de tweede helft trapte de ingevallen Detruyer naast. Geraerdts legde aanvankelijk de 2-0 nog over, maar iets na het uur was het toch raak. Een hoekschop raakte niet weg en Geraerdts zette de dubbele voorsprong op het bord. In minuut 93 maakte Onzia op aangeven van Johnsson-Haahr er nog 2-1 van, maar verder kwamen we niet meer.

“We hebben vooral tegen onszelf gespeeld”, is coach Jimmy Coenraets duidelijk. “Genk was heel gretig en sterk. Ze willen absoluut play-off 1 halen en dat was ook duidelijk te zien op het veld. Die flow was er bij ons net iets minder. We hebben meer individuen laten zien dan echt het teamgebeuren.”

“Het blok van Genk was stug en wij hebben daar enkele keren onze tanden op stuk gebeten. Door een eigen doelpunt kwamen we in moeilijkheden en we konden nooit meer in de wedstrijd komen. Positief is wel dat we woensdag al de wedstrijd tegen Zulte Waregem hebben, waardoor je er niet een hele week mee bezig bent. De knop kan snel omgedraaid worden.”

“Na de match hebben we zeker nog 25 minuten buiten met de groep gesproken. Er zijn enkele zaken naar bovengekomen, wat stof tot nadenken geeft. Uiteraard is het meteen na de wedstrijd niet makkelijk om de vinger op de wonde te leggen. Zondag moeten we gewoon nog eens spreken en dan vooruitkijken. Het is aan de groep om woensdag te reageren”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement