Women

OH Leuven Women start 2024 met ruime zege

OH Leuven Women heeft het nieuwe jaar prima afgetrapt. In eigen huis wonnen onze dames met 5-0 van KV Mechelen. Kuijpers (x2), Detruyer en Van Dijk (x2) maakten de doelpunten.

“Ik was blij om terug te zijn”, gaf coach Jimmy Coenraets na afloop aan. “Een heel goed gevoel, maar ik gaf voor de match aan dat er nog één gevoel leuker is en dat is de drie punten thuishouden. Na de wedstrijd was het algemeen gevoel dat ook heel positief.”

De wedstrijd begon uitstekend met een vroeg doelpunt van Kuijpers. “Ik vond ons in de eerste helft heel onstuimig omgaan met kansen. We stonden daarin zeker niet scherp en hadden veel meer moeten halen uit onze dominantie. We misten enkele reuzenkansen, waardoor het maar 1-0 stond aan de rust.”

Meteen na de pauze wist opnieuw Kuijpers te scoren. “We speelden tegen een nieuwe coach en een ploeg waarvan je niet weet hoe ze het gaan aanpakken. Tijdens de rust konden we gepast bijsturen en je zag dat de groep het goed opnam in de tweede helft, die we door enkele kleine aanpassingen vrij eenvoudig naar ons toe wisten te trekken.”

“Start van het jaar waarvoor je tekent”

Coenraets zag toch een werkpunt. “Het enige slechte was dat we gewoon meer moeten afwerken. Anderzijds pak je wel een clean sheet wat altijd een goed gevoel geeft.”

“Ideale start van 2024? Absoluut. Het is iets waarvoor je tekent. We wisten dat we het nieuwe jaar aanvatten met twee wedstrijden waar we altijd voor moeten opletten omdat het onderschatte ploegen zijn. Na KV Mechelen trekken we naar Charleroi.”

“Heel belangrijk dat we deze groep fit houden”

“Ik ben heel tevreden dat iedereen ongeschonden uit de vorige wedstrijd is gekomen. Het is heel belangrijk dat we deze groep fit houden, want de kern is niet al te breed. Het is uitkijken naar het recupereren van Cattoor, die tegen de play-offs terug zou moeten zijn.”

De volgende wedstrijd volgt vrijdag al. “Die komt er inderdaad snel aan. Afwachten of die wedstrijd wel zal doorgaan, want de weersvoorspellingen zijn niet best. Het zal deze week ook puzzelen worden met de trainingsmomenten.”

“Maar de afgelopen wedstrijd is leuk om de nieuwe trainingsweek mee aan te vatten. We moeten vooral blijven waken op de scherpte binnen de groep. Er wacht ons vrijdagavond maar één opdracht.”

Doelpunten: 2′ Kuijpers (1-0), 49′ Kuijpers (2-0), 67′ Detruyer (3-0), 70′ Van Dijk (4-0), 84′ Van Dijk (5-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers (70′ Reynders), Detruyer (78′ Van Besauw), Kuijpers (78′ Buysse), Van Dijk, Janssen, Marinucci (78′ Carravetta), Veefkind, Biesmans (70′ Ampoorter).

 

Koop je abonnement