Women

OH Leuven Women speelt topper tegen Club YLA

Op zaterdag 29 oktober om 13u30 spelen onze dames een belangrijke wedstrijd tegen Club YLA in Roeselare. We kunnen spreken van een absolute topper want de Bruggelingen staan momenteel op de derde plaats achter OH Leuven en Anderlecht. Coach Jimmy Coenraets kijkt vooruit.

Met uitzondering van de nederlaag tegen RSCA Women en het gelijkspel tegen Standard Fémina, won Club YLA al haar wedstrijden. Een uitdager dus voor de eerste plek. Jimmy Coenraets: “we kijken vooral naar onszelf en naar onze aanpak de afgelopen twee à drie wedstrijden. We evalueren wat er toen beter kon en wat er wel of niet gewerkt heeft. Die zaken proberen we scherper te krijgen. Anderzijds kijken we ook naar Club YLA en dan vooral naar wat hun sterktes zijn en wat zij tegen ons willen brengen op de grasmat. Op basis daarvan komen wij met een plan van aanpak. Dat is wekelijks eigenlijk dezelfde methodiek. Onze dames hebben ook nood aan dat vast stramien.”

Topschutter Vanmechelen

Bij Club YLA loopt Davinia Vanmechelen rond die momenteel de topschutterstand aanvoert met 11 doelpunten. Onze Ella Van Kerkhoven zit haar op de hielen met 9 goals. Het staat als een paal boven water dat keeper Evrard en de verdediging meer onder druk zullen staan dan in de vorige wedstrijden. “Vanmechelen is iemand die je altijd in het oog moet houden”, zegt Coenraets. “Vorig jaar, toen ze nog bij Standard Fémina speelde, heeft ze dat voldoende bewezen. Ze maakte toen op Sclessin de gelijkmaker van buiten de zestienmeter. We hadden die wedstrijd perfect onder controle en ineens zat de bal binnen. Dat is Vanmechelen, ze kan de wedstrijd met een individuele actie beslissen. Maar wij hebben defensief ook stappen gezet. De laatste weken laten we zien dat het bij ons organisatorisch heel goed staat en dat we iemand als Vanmechelen moeten kunnen opvangen.”

OH Leuven Women neemt het zaterdag 29/10 om 13u30 op tegen Club YLA. Tickets voor deze topwedstrijd zijn ter plekke verkrijgbaar.

Adres: The Nest, Diksmuidesteenweg 374 , 8800 Roeselare

Koop je abonnement