fbpx
Women

OH Leuven Women speelt gelijk in Brugge

OH Leuven Women heeft het zaterdag nagelaten om alleen aan de leiding te komen. Op bezoek Club YLA (3-3) keken onze dames al snel tegen een 2-0-achterstand aan. We rechtten de rug na de pauze en klommen zelfs even op voorsprong, maar slikten in het slotkwartier alsnog de gelijkmaker.

“Er overheerst toch een slecht gevoel”, is coach Jimmy Coenraets eerlijk. “In de eerste zes minuten kregen we twee doelpunten binnen. Dat zorgde ervoor dat we zo’n zestig minuten ons uiterste best moesten doen en veel energie verspilden om de situatie om te keren.”

“We hadden heel veel kansen. De lat, de paal, de doelvrouw, alles heeft ons een beetje weerhouden in de eerste helft om te scoren. De boodschap tijdens de rust was vrij duidelijk en de reactie is er gekomen na de pauze.”

Iets na het uur klommen we op voorsprong. “Maar dan zag je wel dat we heel diep waren geweest. Daardoor misten we de nodige scherpte en frisheid om de klus te klaren en het resultaat mee naar huis te nemen. Iets wat we volgens mij wel altijd verdienden, maar niet kregen.”

“Het plan heeft echt wel gewerkt”

Vlak voor de wedstrijd moesten we onze plannen een klein beetje omgooien. “Veefkind kon niet spelen, waardoor we twee posities moesten verschuiven. Dat zal wel iets gedaan hebben aan het geheel en de focus. Na drie minuten voelde je dat het een belegering was en dat we moesten overleven.”

“We kregen dan echter dat eerste tegendoelpunt en even later al het tweede. Vanaf minuut acht zag je dan wel dat we kans na kans gingen creëren. Er lag een plan en dat heeft echt wel gewerkt. We lieten het na om onze vele kansen af te werken. Als je het dan toch kan omdraaien dan moet je het ook gewoon kunnen behouden. Daar zijn we zaterdag in gefaald.”

“Vertrouwen getankt richting bekerfinale”

Woensdag wacht de bekerfinale tegen Club YLA. “Je kan alles gaan herbekijken, maar uiteindelijk komt het neer op scherpte in beide zestienmeters. Die hadden we zaterdag zowel defensief als offensief niet voldoende. De vraag is nu of we zaken anders moeten doen, maar het had een heel andere wedstrijd kunnen zijn.”

“Ik denk wel dat we het nodige vertrouwen hebben getankt. We kwamen toch terug van een 2-0-achterstand. Dat moet de boost zijn die we uit deze wedstrijd halen. Ik zag op de bus heel veel teleurstelling en hoop dat daarop woensdag gereageerd wordt.”

Doelpunten: 3′ Kerkhove (1-0), 6′ Kerkhove (2-0), 51′ Zomers (2-1), 57′ Van Dijk (2-2), 63′ Kuijpers (2-3), 78′ Guns (3-3).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers (83′ Carravetta), Detruyer, Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk, Janssen, Biesmans, Van Besauw (65′ Priem).

Koop je abonnement