fbpx
Women

OH Leuven Women sluit seizoen af met ruime zege

Het seizoen mooi afsluiten. Dat deed OH Leuven Women zaterdagnamiddag door met 4-1 te winnen van KRC Genk Ladies. Van Dijk (x3) en Van Belle maakten de Leuvense doelpunten.

In het eerste deel van de eerste helft was er vooral veel middenveldspel. Beide ploegen tastten af. Iets voor het halfuur konden we in twee minuten tijd toch een kloof slaan. Na een fout op Eurlings ging de bal op de stip. Van Dijk legde de elfmeter feilloos binnen. Een minuut later knalde Van Belle een afvallende bal mooi binnen.

Genk maakte tien minuten voor de pauze de aansluitingstreffer via Petry, maar het was Van Dijk die voor de 3-1-ruststand zorgde net voor het affluiten van de eerste helft. Iets voorbij het uur zette diezelfde Van Dijk de kers op de taart. Ze draaide zich knap vrij, trapte het leer hard in doel en vervolledigde zo haar hattrick.

Doelpunten: 27′ Van Dijk (1-0, strafschop), 28′ Van Belle (2-0), 35′ Petry (2-1), 45′ Van Dijk (3-1), 65′ Van Dijk (4-1).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Swevers (84′ Van Gansbeke), Janssens, Detruyer, Eurlings, Van Belle (88′ Van Besauw), Helsen (67′ Coenraets), Cranshoff, Van Dijk, Veefkind (88′ Ceulemans).

Coenraets: "Dubbel gevoel"

“Het zit erop”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We hadden zaterdag heel veel overwicht. We begonnen goed en scherp aan de wedstrijd tegen een Genk dat zich aan het voorbereiden is op de bekerfinale. Zij zagen het als een laatste generale repetitie, waardoor de wedstrijd wel belangrijk was voor beide ploegen. Het was geen eindeseizoenswedstrijd.”

“Na een individuele actie van Eurlings op de linkerflank kregen we een strafschop toegekend. Die zetten we ook op en twee minuten later scoorden we al ons tweede doelpunt. Dan was het ietwat comfortabeler voetballen en kan je de wedstrijd uitspelen. Dat is ook hetgeen wat we uiteindelijk deden. Van Dijk maakte drie doelpunten, een extra boost voor haar vertrouwen. Een terecht resultaat.”

Loslaten

“Na affluiten had ik een dubbel gevoel. Op twee weken tijd wisten we negen keer te scoren tegen de twee ploegen waar we in het begin van de play-offs punten hebben tegen laten liggen. Eerste match verloren we tegen Genk met 2-1, de tweede wedstrijd tegen Gent kwamen we niet verder dan een 1-1 en nu waren de uitslagen respectievelijk 4-1 en 0-5. Dat is zuur en komt echt wel binnen.”

“Het is zaak om het nu even los te laten en allemaal te laten varen. We hebben nog één trainingsweek waarin we vooral alternatieve trainingen gaan organiseren. We sluiten af met een barbecue en dan volgt er een verdiende vakantie”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement