fbpx
Women

OH Leuven Women sluit seizoen af met knappe zege tegen Standard

Onze dames hebben zaterdagnamiddag het seizoen op een goede manier afgesloten. Standard werd met maar liefst 5-2 opzijgezet en zo kreeg aanvoerster Lenie Onzia het afscheid dat ze verdiende.

Het was de laatste wedstrijd van kapitein Onzia. Zij werd voor de aftrap meer dan terecht in de bloemetjes gezet. Ook haar collega’s op het veld wilden iets teruggeven. Janssens zette zich na twee minuten spelen goed door en legde het openingsdoelpunt voorbij Damman in doel.

Zes minuten later verdubbelde Detruyer op aangeven van Eurlings onze voorsprong. We bleven de kansen aan elkaar rijgen. Een schuiver van Johnsson-Haahr ging tegen de paal en Janssens besloot na een nieuwe run voorlangs. Standard reageerde met een poging van Fon die via het been van Kees in doel ging en zo gingen we met een 2-1-tussenstand rusten.

Meteen na de pauze zette Onzia eigenhandig de 3-1 op het scorebord met een heerlijke knal na een kort genomen hoekschop. Een geweldig moment. Standard kreeg daarna twee kansen waarvan Humartus er eentje afmaakte met het hoofd.

Bijna stond het 3-3 wanneer het leer via beide doelpalen uiteindelijk in de handen van onze doelvrouw Claes belandde. Het signaal voor onze dames om door te duwen. Detruyer krulde de 4-2 knap naast Damman binnen en Johnsson-Haahr legde de 5-2-eindstand twee minuten voor affluiten vast. Onzia kreeg nog haar welverdiende applausvervanging.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees, Mertens, Janssens, Onzia (86’ De Bondt), Eurlings (71’ Wajnblum), Vanzeir (64’ Veefkind), Detruyer, Cranshoff (64’ Ampoorter), Janssen (86’ Charlier), Johnsson-Haahr.

Doelpunten: 2’ Janssens (1-0), 8’ Detruyer (2-0), 42’ Fon (2-1), 54’ Onzia (3-1), 84’ Humartus (3-2), 85’ Detruyer (4-2), 88’ Johnsson-Haahr (5-2).

“We moeten zeker tevreden zijn over onze prestatie”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Het was langs één kant ook zuur om te zien dat als we complexloos kunnen voetballen we toch makkelijk de bovenhand nemen en uiteindelijk met een groot verschil winnen van Standard. Iets wat in de vorige ronde niet gelukt was.”

“De tweede eindpositie in het klassement is verdiend. Met deze zege namen we nog meer afstand van onze rechtstreekse concurrent Standard. De laatste wedstrijden lukte het ons om heel vroeg het verschil te maken. Dat helpt om het vertrouwen te vinden om er meer uit te halen.”

“Winnen was belangrijk voor de club en voor Lenie Onzia. Zo zorgden we ervoor dat we het seizoen op een goede manier konden afsluiten. Er was heel wat georganiseerd voor Lenie. Ze heeft er zeker van genoten. Er zijn veel emotionele momenten geweest.”

“Lenie haalde voor de wedstrijd aan dat we winnaars zijn en dat winnaars alles willen winnen. Ze eiste een overwinning voor haar afscheid en de dames hebben daar heel goed op gereageerd”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement