Women

OH Leuven Women sluit reguliere competitie af zonder nederlaag

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie kreeg OH Leuven Women een verplaatsing naar KRC Genk Ladies voorgeschoteld. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en zo stond de brilscore na affluiten nog op het scorebord.

“KRC Genk Ladies als laatste competitiewedstrijd is geen makkelijk gegeven. Ze hebben een goede thuisreputatie en iedereen kent ze voor hun defensieve discipline”, klonk het vooraf bij coach Jimmy Coenraets, die nieuwkomer Ina Gausdal voor het eerst aan de aftrap bracht.

De thuisploeg nam de eerste helft voor haar rekening. Onze dames hadden het moeilijk om in hun spel te komen, maar echt grote kansen gaven ze niet weg. Na de pauze herstelden we het evenwicht en kwamen we via Gausdal nog dicht bij de winnende treffer, maar haar kopbal werd door doelvrouw Van Seijst net voor de doellijn weggeduwd.

OH Leuven Women beëindigt de reguliere competitie met 54 op 60. Zeventien keer trokken we aan het langste eind en driemaal speelden we (telkens 0-0) gelijk. Een mooi rapport om aan de play-offs te beginnen.

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Gausdal, Mertens, Janssens, Detruyer, Eurlings, Ampoorter (59′ Van Schoonhoven), Cattoor, Van Belle, Van Dijk, Veefkind.

Jimmy Coenraets: "Logische uitslag"

“De wedstrijd is moeizaam verlopen”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. “We lagen in de eerste helft wel wat onder en Genk kwam er enkele keren beter uit dan wij zonder echt heel gevaarlijk te zijn. Het positieve aan heel het verhaal was dat we zonder veel weg te geven toch onder lagen. Veel middenveldspel en veel slordigheden langs beide kanten, vond ik persoonlijk. In de eerste helft miskeken we ons enkele keren op een hoge lange bal.”

“Het positieve is dat we in de tweede helft heel dominant waren en dat we overnamen. We kwamen tot het creëren van kansen, maar maakten het niet af. Een hele mooie kopbal van Gausdal werd nog gepareerd op de lijn. Anders haalden we misschien toch nog de overwinning, maar een gelijkspel was volgens mij de logische uitslag.”

“Een avondwedstrijd in Genk is nooit gemakkelijk. Je zag dat we met de nodige portie stress aan de wedstrijd begonnen en we kregen dat niet snel genoeg van ons afgezet om ook op het veld te gaan presteren.”

Geen nederlaag in de reguliere competitie

“Uiteindelijk halen we 54 op 60. Dat zijn zeker geen slechte statistieken, alleen denk ik dat de wedstrijd in Zulte Waregem toch anders was dan zaterdagavond in Genk en die hadden we altijd moeten winnen. Doe je dat dan hou je er nog een beter gevoel aan over en kan je terugblikken op een reguliere competitie met tweemaal een logisch gelijkspel (Anderlecht en Genk).”

“Het is nu vooral vooruitkijken. We hebben getoond in de reguliere competitie wat onze krachten zijn. We wisten ook van elke tegenstander te winnen. Dat geeft ons een goed gevoel richting de play-offs. Of het nu pas echt begint? Dat denk ik toch wel. Ik had het allerliefst uit op Genk of Standard aan de play-offs begonnen omdat dat de twee moeilijkste trips zijn. Ik ben dan ook heel tevreden dat we uit op Genk mogen beginnen, wat ons de opportuniteit geeft om wellicht de moeilijkste verplaatsing als eerste te maken.”

“Daarna kunnen we uitkijken naar onze thuiswedstrijd tegen Gent in het stadion, wat wel een boost moet geven. Hopelijk komen er ook voldoende supporters naar onze thuiswedstrijden, die we in het stadion zullen afwerken.”

Niet enkel een tweestrijd

“Of stress een rol zal spelen? Zeker, maar dat is niet alleen voor ons. Ook bij andere teams zal dat leven. Zaterdag zagen we dat Genk zeker scheidsrechter kan spelen in de titelstrijd. Ze gaan het ook Anderlecht en andere ploegen heel moeilijk maken. Dat is het verschil met vorig seizoen toen het meer een tweestrijd was. Je ziet dit seizoen enkele ploegen toch ook resultaten halen en dat maakt het interessant voor de play-offs.”

“Ik denk dat we zeker klaar zijn voor de play-offs. We recupereren ook Kees en Van Kerkhoven. Daarmee kan je stellen dat onze kern opnieuw voltallig is. Het zal aankomen op details en de kleine momenten goed te benutten. Dat deden we zaterdag voor de eerste keer dit seizoen iets minder. We kregen evenveel kansen als in de thuiswedstrijd toen we 2-1 wonnen. Dat is misschien het enige wat we ons moeten aantrekken van afgelopen weekend. Verder kijken we gewoon vooruit en hebben we wel vertrouwen in een goed verloop”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement