Women

OH Leuven Women sluit reguliere competitie af met driepunter

OH Leuven Women heeft zondagavond de inhaalwedstrijd tegen Charleroi met 1-0 gewonnen. De Leuvenaren beëindigen het reguliere seizoen met een mooie 44 op 54 en mogen zich opmaken voor play-off 1.

De wedstrijd begon met een kans voor onze dames. Na een ingooi van Janssens kon Vanzeir voorzetten. Het leer kwam voor de voeten van Coenraets. Haar uithaal werd geblokt.

Kees kreeg niet veel later een uitstekende kopkans na een prima voorzet van Vanzeir. Onze aanvoerster kopte echter te centraal. Het bleef éénrichtingsvoetbal. Een voorzet van Coenraets werd door Charleroi-verdedigster Challe bijna in eigen doel verwerkt. Nog voor de rust kapte Vanzeir zich goed vrij in de zestien, maar ze krulde de bal net naast.

Ook na de pauze eisten we het balbezit op. Vanzeir en Kees vonden elkaar alweer. Deze keer ging de kopbal van Kees via de doelvrouw Delvaux tegen de lat en net niet over de lijn.

Op het uur ging de bal op de stip na handspel van Pirotte. Vanzeir zette zich achter de elfmeter en schoot onze dames meer dan terecht op voorsprong.

We kregen nadien nog enkele kansen om de voorsprong uit te diepen. Een poging van Janssens ging tegen de paal, Ampoorter vond de vuisten van Delvaux en een knal van Cranshoff raakte niet voorbij de verdediging van Charleroi. Het bleef bij 1-0.

“Het was wachten tot de goal viel en die viel laat”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Het is eigenlijk nooit echt een wedstrijd geweest. Onze keepster heeft in totaal vier keer de bal geraakt, waarvan driemaal met de voet. Dat zegt heel veel over het wedstrijdbeeld.”

“We moesten het spel zelf maken. De dames gingen zelf op zoek naar oplossingen tegen het lage blok. Daardoor misten we wel wat aanwezigheid in de zestien als de bal dan toch kwam. In zulke gesloten wedstrijden is het gewoon moeilijker om tot scoren te komen.”

“Charleroi wilde vooral de schade beperken. Wij hadden overwicht. In de eerste helft werd er een doelpunt al dan niet terecht afgekeurd. Het was lang wachten op het openingsdoelpunt. Uiteindelijk scoorden we vanop de stip. De ontlading was dan ook groot na de 1-0.”

“Ik vond het wel een probleem dat we er geen 2-0 van wisten te maken. Een werkpunt is om de wedstrijd in handen te pakken, de controle te behouden en dan het overwicht te benutten”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement