fbpx
Women

OH Leuven Women sluit 2023 af met zege in KAA Gent

OH Leuven Women zette vrijdagavond KAA Gent met 1-4 opzij. Alle doelpunten vielen na de pauze. Van Dijk, Zomers (x2) en Kuijpers deden voor onze dames de netten trillen.

“De dames hebben een sterke wedstrijd gespeeld”, blikt coach ad-interim Eddy Vanhemel terug. “De tegenstanders passen zich natuurlijk aan om ons te beletten ons spel te spelen. Ik vind dat we daar heel gedisciplineerd mee zijn omgegaan. Ze hebben heel goed proberen uit te voeren wat er gevraagd werd.”

“In de eerste helft heeft dat niet gezorgd voor veel kansen en doelpunten. Na de rust zijn we op de elan blijven doorgaan. Op zo’n twintig minuten tijd maakten we vier doelpunten. En speelden we de wedstrijd volwassen uit. Knap gedaan van de dames.”

“Hele goede dynamiek en spirit in de groep”

Vanhemel was zeer te spreken over zijn korte periode bij OH Leuven Women. “Er zit een hele goede dynamiek en spirit in de groep. Je voelt dat zij echt voor iets spelen. Ook de wisselspeelsters zijn heel betrokken.”

De dames krijgen nu een break voorgeschoteld. De volgende competitiewedstrijd staat op zaterdag 13 januari thuis tegen KV Mechelen op het programma.

“Als je in een flow zit, is het altijd afwachten hoe je uit een break komt, maar ik ben er wel van overtuigd dat zij na de winterstop – als Jimmy Coenraets terug is – de draad gewoon terug kunnen oppakken en verder kunnen gaan op het elan van de eerste ronde.”

“Chapeau wat ze in de hele eerste ronde gebracht hebben. Dat komt niet vanzelf. Zij weten heel goed waarmee en waarvoor ze bezig zijn”, besluit Vanhemel.

Doelpunten: 51′ Van Dijk (0-1), 67′ Zomers (0-2),  70′ Kuijpers (0-3), 75′ Zomers (0-4), 84′ Maximus (1-4).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Zomers, Detruyer, Ampoorter (40′ Mertens), Kuijpers (85′ Reynders), Van Dijk, Janssen, Marinucci (75′ Van Besauw), Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement