Women

OH Leuven Women raakt niet voorbij KAA Gent Ladies

OH Leuven Women is er dinsdagavond niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen KAA Gent Ladies (1-1). Via Van Dijk klommen we voor de pauze op voorsprong, maar die werd in de tweede helft snel uitgewist en daarna veranderde de score niet meer.

We begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Tien minuten voor de rust wisten we toch op voorsprong te klimmen. Na een hoekschop belandde het leer voor de voeten van Van Dijk en die aarzelde niet om de 1-0 binnen te trappen. Gent reageerde via Maximus, maar Evrard dook goed in de voeten. Het slotakkoord was voor Cattoor, maar haar afstandsschot ging over.

We leken scherper uit de kleedkamers te komen, maar na zes minuten spelen in de tweede helt wist Maximus de bordjes toch in evenwicht te hangen. Een opdoffer waar we even van moesten herstellen. We gingen vol op zoek naar de winnende treffer, maar ook Gent had nog kansen om het laken naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werden langs beide kanten de kansen niet afgemaakt en bleef de 1-1 op het scorebord.

Doelpunten: 37′ Van Dijk (1-0), 51′ Maximus (1-1).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Mertens, Janssens (74′ Lameir), Eurlings, Cattoor, Van Belle, Cranshoff (54′ Ampoorter), Van Dijk, Veefkind, Van Schoonhoven (54′ Detruyer).

Coenraets: "Na de gelijkmaker gingen de hoofden naar beneden"

“Een zure puntendeling”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We kwamen weer heel moeilijk in ons spel. Uiteindelijk deden we dat wel en straften we een moment van onoplettendheid bij Gent af om de score te openen via Van Dijk. Voor de rest hadden we weinig dreiging in de eerste helft. We zagen een stug Gent dat heel veel energie in haar spel legden.”

“Tijdens de rust verwacht je twee zaken: iets meer kwaliteit aan de bal in de tweede helft en een Gent dat op een bepaald moment zou moeten kraken. Dat hebben zij niet gedaan, zeker niet nadat ze op gelijke hoogte kwamen. Je zag bij ons de hoofden weer naar beneden gaan en het werd extreem moeilijk om iedereen mee te krijgen. In de slotfase hadden zowel Gent als wij nog enkele momenten. Beide ploegen lieten die kansen onbenut. We konden dus nog verliezen, maar ook nog winnen. De puntendeling is wel hard aangekomen.”

Kritisch terugkijken

“Het is nu aan de technische staf om de laatste wedstrijden te evalueren, kritisch te kijken naar de beslissingen die we gemaakt hebben en kijken naar wat de redenen waren waarom we die beslissingen maakten. Waren dat de juiste? Dat is het eerste werk dat op tafel ligt. Er moet een reden zijn waarom de zaken die in de competitie werkten nu niet meer werken. We mogen niet vergeten dat we negen prachtige maanden achter de rug hebben. Nu botsen we al drie à vier weken op problemen en zaken die we niet opgelost krijgen.”

“Het blijft een vrij talentvolle en hele kwalitatieve groep. Het mentale zal wel goed zitten en gaat ook goed blijven zitten. Er zijn een paar figuren binnen de groep die de kar zeker zullen trekken, maar het is nu zaak om de juiste beslissingen richting zaterdag te maken.”

Geen man overboord

“Er zijn nog acht wedstrijden. Je komt iedereen nog minstens één keer tegen. Er is geen man over boord, maar we moeten durven kritisch te kijken en zeggen dat de manier waarop we momenteel aan het spelen zijn niet de manier zal zijn waarmee we aan het langste eind zullen trekken. Het is dus dubbel. Enerzijds zijn er nog acht wedstrijden, maar anderzijds gaan we toch uit een ander vaatje moeten tappen als we in die wedstrijden wel iets willen rapen.”

Zaterdag trekken we naar Anderlecht. “We benadrukten afgelopen zaterdag en gisteren nogmaals dat die topper in belang heeft toegenomen. Alles hangt ook af wat Anderlecht vandaag doet op bezoek bij Standard. Maar ongeacht dat moeten we naar onszelf kijken en moeten we ervoor zorgen dat we ons eigen spel terug op de rails krijgen.”

“Volgende week krijgen we Club YLA over de vloer en daarna nog Standard. Allemaal hele moeilijke klussen. We moeten leren omgaan met het verhaal van de play-offs. Vandaag krijgen de dames een vrije dag, die zeker wel goed zal doen. Daardoor is er tijd om alles te evalueren en te herbekijken richting zaterdag”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement