Women

OH Leuven Women raakt niet verder dan 0-0 tegen Essevee

OH Leuven heeft zaterdagnamiddag haar tanden stukgebeten op Zulte Waregem. Ondanks meerdere goede kansen wisten onze dames niet te scoren en zo bleef de brilscore op het bord.

Het verhaal van de wedstrijd samenvatten is relatief eenvoudig. Zowel voor als na de rust nam OH Leuven Women het heft in handen en voetbalde het voornamelijk op de helft van de tegenstander.

Die dominantie omzetten in een heleboel kansen was dan weer moeilijker, maar toch kregen we meer dan genoeg mogelijkheden om het laken naar ons toe te trekken.

Het doelpunt bleef echter uit. Zo lieten we voor het eerst dit seizoen in de competitie punten liggen en zijn we dus ons maximum kwijt.

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven, Janssens, Eurlings (75’ Cranshoff), Ampoorter, Cattoor (84’ Coenraets), Van Belle, Van Dijk (60’ Detruyer), Veefkind, Van Schoonhoven.

Coenraets: "Hebben het zelf laten liggen"

“In de beslissende fase waren we inefficiënt”, zegt coach Jimmy Coenraets. “Iets wat een heel seizoen al in ons voordeel speelde op een bepaalde manier. Zo maakten we al doelpunten waarvan we het niet verwachtten dat we ze gingen maken. Het winnende doelpunt tegen Anderlecht is daar een voorbeeld van. Zaterdag zat dat eigenlijk helemaal niet mee. We creëerden enkele volwaardige kansen, zelfs oog in oog in met thuisdoelvrouw, maar we vertikten het om die af te maken. Als we in de eerste 25 minuten drie keer scoorden dan was het een heel andere wedstrijd. En drie keer was op dat moment zelfs niet gevleid als je zag hoeveel kansen we dan al hadden gekregen.”

“Tijdens de rust benadrukten we dat wat we aan het doen waren goed was om de tegenstander pijn te doen en we maakten heel duidelijk dat we die kansen moesten afwerken. Ik heb ook hen aan het woord gelaten en defensief haalden ze twee zaken aan. We zagen dan in de tweede helft dat Zulte Waregem er bijna helemaal niet meer doorkwam. Ze zijn nog meer gaan verdedigen. Tot minuut 91 zijn we blijven voetballen. Dat je dan drie à vier ballen lang speelt, kan je niemand verwijten, want daar grijp je naar in de laatste seconden van de wedstrijd.”

“Twee verloren punten”

“Dat we echt niets weggaven? Klopt. In de eerste helft was er een kleine halve kans en in de tweede helft was er een fase – indien ze niet werd afgefloten voor een eerder gemaakte fout – die gevaarlijk kon zijn. Een positief element dat we weinig tot niets hebben weggeven. Alleen zagen we zaterdag dat de combinatie van niets weggeven en veel creëren deze keer geen doelpunten opleverde. Iets wat het eigenlijk een heel seizoen wel al deed. We moeten ons wel verwijten dat we op verschillende manieren inefficiënt waren rond de zestien. Dat is echt een belangrijke. We hadden de wedstrijd in eigen handen en maakten het niet af.”

“We hebben het zelf laten liggen. Dat is zonde. Er zijn andere wedstrijden – zoals de bekerwedstrijd tegen Standard – waarin we heel weinig creëerden en dan kan je zeggen dat het gewoon de dag niet was, maar zaterdag tegen Zulte Waregem voelde het zeker niet zo aan. Een zuur gevoel, zeker omdat het wedstrijden zijn die je gezien de belangrijkheid wil en ook moet winnen. Ik bekijk het absoluut als twee verloren punten. Een weggegeven momentum.”

De Warmste Match 

Op zaterdag 17 december spelen onze dames om 19u de topwedstrijd tegen Club YLA. De wedstrijd wordt gespeeld in het King Power at Den Dreef Stadion en staat in het teken van de Warmste Week.

“Hoe ik vooruitkijk? Er staan nog vijf trainingen en één wedstrijd op het programma. Nog zes keer echt opladen om tot het uiterste te gaan. Die boodschap gaf ik na de wedstrijd zaterdag mee. We moeten zorgen dat we er zaterdag staan in een wedstrijd die wel wat publiek zal trekken omdat er toch wat rond te doen is. Het is belangrijk dat we de focus niet verliezen en dat we 2022 met een heel goed gevoel kunnen afsluiten. Dat laatste mogen we sowieso doen. Ik denk dat we over het hele kalenderjaar gezien al mooie zaken hebben getoond. Het zou heel zonde zijn om het jaar niet goed af te sluiten”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement