Women

OH Leuven Women opnieuw tegen RSCA Women

Na de overwinning van vorige week in het Lotto Park staan OH Leuven Women en RSC Anderlecht dit weekend opnieuw tegenover elkaar. Coach Jimmy Coenraets kijkt vooruit op de achtste finale van de Beker van België.

OH Leuven Women won afgelopen weekend knap met 1-3 in het Lotto Park tegen RSCA Women. Ze lopen zo verder uit in het klassement en laten de eerste achtervolger, Standard Fémina, al op 6 punten. “Het team bracht veel stabiliteit en dreiging in het spel waardoor we wisten te domineren tegen de voormalige landskampioen. Een heel mooie prestatie, maar we hebben afgelopen seizoenen geleerd om realistisch te blijven. We moeten de kalmte bewaren en blijven werken aan de fouten die we nog maken”, aldus Coenraets. 

Zaterdag 11 november trekt de ploeg opnieuw naar Anderlecht voor de achtste finale van de Beker van België. “Een beetje vreemd om zo snel opnieuw RSCA Women te moeten bekampen. Vorig jaar hadden we dezelfde situatie met Standard Fémina. In de competitie wonnen we, maar in de bekerwedstrijd gingen we met 1-0 onderuit. Dat willen we dit jaar vermijden dus we moeten onze focus behouden en waakzaam zijn voor revanche”, besluit de coach. 

De aftrap wordt zaterdag om 19u gegeven op de RSCA Football Academy (Drève Olympique 1) in Anderlecht. Tickets kan je ter plaatse aankopen. 

Koop je abonnement