Women

OH Leuven Women opent Play-off 1 met ruime zege

Onze dames begonnen zaterdagnamiddag aan hun Play-off 1-campagne met een uitwedstrijd in Club YLA. OH Leuven Women won vlot met 0-6. Cranshoff, Johnsson-Haahr (x2), Detruyer, Eurlings en Wajnblum maakten de doelpunten.

De wedstrijd begon met een afstandsschot van Mertens dat over het doel van thuisdoelvrouw Schamp ging. Halverwege de eerste helft tikte Cranshoff na een geweldige dieptepass van Eurlings en dito afleggen van Detruyer het openingsdoelpunt binnen.

Club YLA reageerde met een poging van Matavkova, maar onze doelvrouw Claes stond pal. Vijf minuten na de 0-1 maakte Johnsson-Haahr er al 0-2 van, opnieuw op aangeven van Detruyer. Eurlings kwam voor de pauze nog dicht bij de 0-3.

Het was wachten tot iets na het uur op dat derde doelpunt. Janssens legde goed achteruit en Johnsson-Haahr maakte haar tweede van de namiddag. Een kwartier voor affluiten bleef een voorzet van Johnsson-Haahr voor het Brugse doel hangen en was Detruyer er als de kippen bij om er 0-4 van te maken.

Drie minuten later vond Veefkind met een prima lange pass Eurlings en die legde de 0-5 binnen. Nog was het niet gedaan. Het slotwoord was namelijk voor Wajnblum. Na een ingestudeerde vrije trap kon de invalster de 0-6-eindstand op het scorebord zetten.

“De stemming was bij aanvang van de wedstrijd vrij gespannen”, zegt Jimmy Coenraets. “De groep wilde een goede start nemen en we hebben dat vertaald in heel veel motivatie en grinta. Dat was heel de wedstrijd zichtbaar.”

“We waren heel de tijd dominant en gaven bijna niets weg. Detruyer gaf een paar doelpunten aan en dat toont dat onze voorlinie het elkaar echt gunt. Een zeer positief verhaal.”

“In deze periode van het seizoen kijkt iedereen vrij intensief naar elkaar. Dit resultaat is niet gevaarlijk. We mogen ons er alleen niet te veel op baseren om de volgende wedstrijd aan te vatten.”

“Op zaterdag 19 maart spelen we in Anderlecht. Een van de bepalendste wedstrijden van Play-off 1. De winnaar deelt een mentale tik uit. We hebben vertrouwen getankt, maar zijn nuchter gebleven. Er komen nog zeven wedstrijden aan en die gaan bepalen waar we eindigen”, besluit Coenraets.

Opstelling OH Leuven Women: Claes, Kees (70’ Vanhentenrijk), Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, De Bondt (70’ Ampoorter), Detruyer (77’ Wajnblum), Cranshoff (77’ Vanzeir), Veefkind, Johnsson-Haahr (77’ Coenraets).

Doelpunten: 23’ Cranshoff (0-1), 28’ Johnsson-Haahr (0-2), 63’ Johnsson-Haahr (0-3), 75’ Detruyer (0-4), 77’ Eurlings (0-5), 80’ Wajnblum (0-6).

Koop je abonnement