Women

OH Leuven Women opent met 4-1-zege

OH Leuven Women is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In eigen huis wonnen we met 4-1 van FC Fémina White Star.

“Ik vond dat we heel scherp uit de kleedkamer kwamen”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal van de wedstrijd. “We waren echt de betere ploeg. Er waren enkele discutabele fases in het openingskwartier. Via een vrije trap kwamen we ongelukkig achter. Een volledig verkeerde inschatting van de bal door de keepster, waardoor de 0-1 veel te simpel binnengaat.”

“Je ziet dan onmiddellijk dat we onder die situatie heel rustig blijven. Tien minuten later weten we het te keren. Tweemaal Zomers die scoort in haar eerste officiële wedstrijd bij ons. Dat is zeker positief. Op dat moment neem je het overwicht over. Woluwe speelde in een 5-3-2-formatie en waren echt wel gebrand op verdedigen en counteren en dat hebben ze wel enkele keren kunnen doen.”

“We legden heel veel energie aan de dag. We toonden veel vista en goesting, maar waren soms iets te naïef en daardoor brachten we onszelf in de problemen.”

“Ander type voetbal”

Ook na de pauze wisten we via Eurlings en Reynders nog tweemaal te scoren. “In de tweede helft waren we baas en hebben we dat ook een paar keer goed uitgebuit. Er werden ook nog twee doelpunten afgekeurd en hun keepster kwam er enkele keren prachtig tussen. Al bij al is de uitslag niet overdreven.”

“Absoluut een goede eerste wedstrijd. Ik sprak achteraf met meerdere mensen die al enkele jaren naar ons komen kijken en zij gaven aan dat we een ander type voetbal brengen. Heel energiek en ook in balverlies speelden we heel agressief, waardoor we snel de bal terug in de ploeg hadden.”

“De speelsters zijn goed uit de voorbereiding gekomen en staan allemaal heel scherp. In het laatste kwartier maakten we conditioneel het verschil. Dat is positief en een beetje de sleutel.”

“Nog geen automatismes”

“In de voorbereiding misten we een soort van goesting om te tonen wat we konden en de intrinsieke kwaliteit naar boven te brengen. Dat werd in aanloop naar deze wedstrijd ook aangekaart. De automatismes gingen er nog niet zijn, wat normaal is aangezien je vandaag vijf nieuwe speelsters moest inpassen. Een nieuwe keepster, linksachter, nummer 6, nummer 10 en nummer 11.”

“Als je de juiste energie brengt en op de juiste moment snedig bent in datgeen wat je doet dan kan je altijd het verschil maken, ook al ben je nog niet op elkaar ingespeeld. Ik ben heel tevreden over het feit dat ze daar toch in geslaagd zijn. Na balverlies hebben we collectief heel mooi gewerkt en dat was voor mij heel positief.”

“De wedstrijd volgende week tegen Zulte Waregem zal andere koek worden. Zij boekten een mooie overwinning tegen KV Mechelen, hebben laten zien dat ze in het tussenseizoen stappen hebben gezet en beschikken over ervaring. Het wordt heel interessant”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 17′ Verdonck (0-1), 24′ Zomers (1-1), 26′ Zomers (2-1), 73′ Eurlings (3-1), 90′ Reynders (4-1).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Perez, Kees, Zomers (76′ Carravetta), Detruyer, Eurlings (85′ Golob), Ampoorter (85′ Tassens), Kuijpers (62′ Van Dijk), Janssen, Marinucci, Veefkind (85′ Reynders), Biesmans.

Koop je abonnement