Women

OH Leuven Women nipt de boot in tegen RSCA

OH Leuven Women wist zaterdagnamiddag in eigen huis niet aan het langste eind te trekken. Een laat doelpunt van Anderlecht zorgde voor de tweede competitienederlaag van het seizoen.

“Ik vond ons voetballend beter tussen beide zestienmeters”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Bij momenten voetbalden we heel leuk en we vonden ook altijd wel de voetballende oplossing tot in de waarheidszone. Daar vond ik ons dan weer niet dreigend genoeg.”

“We hadden heel wat momenten, maar heel weinig kansen. Zij hebben uit heel weinig momenten kansen gehaald. Dat is de analyse die ik voor mezelf maak en mijn eerste gevoel na de wedstrijd. We hebben wel op de juiste manier het plan uitgevoerd, maar misten efficiëntie en dreiging.”

De wedstrijd had er wel helemaal anders uit kunnen zien. “Na één minuut hadden we volledig terecht een strafschop kunnen krijgen, waardoor die wedstrijd op een andere manier gespeeld had kunnen worden.”

“Ik heb veel elementen gezien om ook geen schrik te krijgen of om te gaan twijfelen aan onszelf. We zijn gestart en geëindigd met onze manier van voetballen.”

“We zitten heel krap”

Het zat onze dames afgelopen week ook niet mee. “Naar aanloop van de wedstrijd hebben we niet veel geluk gehad. Biesmans, Reynders en Golob vielen uit met een virus, Kuijpers heeft gespeeld, maar dat was niet de beste keuze aangezien dat ze ook heel ziek was. We hebben dat wel gevoeld. Dat zijn geen excuses, maar allemaal zaken die in de eindafrekening wel meetellen.”

Zaterdag spelen onze dames opnieuw in eigen huis. Club YLA komt op bezoek. “We hopen dat de kern terug iets wat fitter wordt, want we hebben afgelopen zaterdag vooral gevoeld dat we op alle mogelijke domeinen heel krap zitten. Wij doen nog mee op de twee fronten, waardoor we minstens nog één wedstrijd meer hebben en mogelijks drie als alles goed gaat.”

“Dat worden midweekwedstrijden tijdens de play-offs en dat is allemaal nadelig als je ziet hoe weinig spelers we momenteel hebben. We moeten goed nadenken hoe we dat gaan aanpakken. Je kan dan naar de jongste dames kijken, maar het is niet altijd het meest gunstige moment voor hen om die stap al te maken.”

Doelpunten: 84′ Delabre (0-1).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers, Detruyer, Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk, Janssen, Marinucci (88′ Carravetta), Veefkind.

Koop je abonnement