Women

OH Leuven Women neemt punt mee uit Genk

OH Leuven Women blijft ongeslagen na vier competitiewedstrijden (10 op 12). Afgelopen vrijdag raakten we niet verder dan een puntendeling (1-1) op bezoek bij Genk. Aanvoerster Kees bracht ons op voorsprong vanaf de stip, maar in de slotfase slikten we alsnog de gelijkmaker.

“We speelden onze beste wedstrijd tot nu toe op Zwartberg”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Wat we de afgelopen seizoenen niet konden, domineren, kansen afdwingen en weinig weggeven, deden we deze keer wel. We hadden kansen en gaven weinig tot bijna niks weg. Op één schot van Petri na speelden we een goede wedstrijd. We creëerden, maar werkten niet af. In de afwerking waren we heel onstuimig en wilden het enkele keren te mooi doen.”

Vanaf de stip lukte het in minuut 72 wel. “We kwamen verdiend op voorsprong. In de slotminuut van de reguliere speeltijd kregen we een vrije trap tegen en die verdween gewoon onbegrijpelijk in doel. Er mogen geen excuses zijn om die bal binnen te laten gaan. Enorm zuur. Als team hebben we heel hard gewerkt en voor het eerst in jaren hebben we dit type van wedstrijd echt gecontroleerd, goed gevoetbald en het verschil gemaakt.”

“Op zich kijken we wel oké terug op deze wedstrijd. Je verliest twee punten en geen drie. Je boekt geen nederlaag en speelt eigenlijk een heel goede wedstrijd. Al bij al deden we perfect wat we moesten doen. Je komt ook op voorsprong, alleen moet je het dan ook kunnen uitspelen. Daar zijn we deels in gefaald, want ik vond ons ook in het spel na de voorsprong niet meer top. Maar anderzijds was het een volledig onnodig doelpunt dat je slikt.”

Coenraets: “Periode met heel weinig volk op de club”

Coach Coenraets kan deze week op weinig speelsters rekenen. “Het is nu interlandbreak. Altijd een periode met heel weinig volk op de club. Ik denk dat we de komende dagen met tien of elf zijn op training. We zijn op zoek naar een oefenpartij en dan is het werken richting KV Mechelen.”

Die wedstrijd staat op zaterdag 30 september gepland. “Je voelt wel dat er niet veel rekening wordt gehouden met de interlandbreak. Onze dames komen terug op woensdag en op zaterdag moeten we spelen. Elementen die een beetje blijven leven en wel nadelig kunnen zijn. We missen dertien dames en sommige ploegen missen er soms maar twee, wat het een bepaald concurrentieel nadeel maakt. Na KV Mechelen spelen we thuis tegen Standard en daarna kunnen we vooruitkijken richting de beker.”

“Onze tussentijdse balans is eerder positief omdat je ziet dat we stappen hebben gezet. We zijn veel gevaarlijker en creëren meer kansen, alleen blijven we met hetzelfde spook zitten van vorig jaar en maken we de kansen niet af. Iets dat leeft en anderzijds slikten we vorig seizoen amper tegendoelpunten. Op twee doelpunten na zitten we nu al op hetzelfde aantal tegendoelpunten dat we vorig jaar op tien maanden hebben gepakt. Dat is iets om bij stil te staan en over na te denken. De samenwerking tussen keepster en verdediging kan en moet nog beter als we echt stappen willen zetten”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 72′ Kees (0-1, strafschop), 90′ Duijsters (1-1).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (62′ Reynders), Detruyer, Eurlings, Ampoorter, Kuijpers (72′ Van Dijk), Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement