Women

OH Leuven Women krijgt Sporting Charleroi op bezoek

Na een overtuigende 9-0-overwinning in de bekerwedstrijd tegen Wolvertem-Merchtem, hervat OH Leuven Women dit weekend de reguliere competitie. Zaterdag 21 oktober ontvangen ze de dames van Sporting Charleroi op de Banqup Academy.

Afgelopen weekend speelden onze dames hun eerste wedstrijd in de beker van België. Op eigen veld wonnen ze overtuigend met 9-0 van Wolvertem-Merchtem en stoten zo door naar de 1/8ste finales. Zaterdag 21 oktober wacht Sporting Charleroi. Zij staan met drie punten op de achtste plaats in het klassement en konden dit seizoen nog geen overwinning achter hun naam zetten. Onze dames staan met 16 punten alleen aan de leiding, nadat ze met 2-3 wonnen op het veld van eerste achtervolger Standard Fémina. “Mentaal boekten we daar een hele mooie overwinning”, aldus coach Coenraets. “We hebben vorig seizoen gezien hoe snel het kan keren, dus we blijven waakzaam voor de fouten die we maken.”

“We gaan de wedstrijd zaterdag scherp aanvatten met het idee om te winnen. Op die manier blijven we groeien als team en kunnen we rustig de interlandbreak in gaan”, gaat hij verder. De Leuvense trainer kan dit weekend niet rekenen op vijf speelsters. Hannah Eurlings, Stefanie Sanders, Zenia Mertens, Estée Cattoor en Faye Lammertijn zijn niet fit. 

De wedstrijd start zaterdag om 13u30 op de Banqup Academy in Oud-Heverlee. Tickets kan je ter plaatse kopen. 

Koop je abonnement