Women

OH Leuven Women in kwartfinale na zege tegen Jong Genk

Gisterenavond namen onze dames het op tegen KRC Genk Ladies B in de achtste finale van de Beker Van België. De wedstrijd werd gewonnen met 2-7. De Leuvense doelpunten werden gescoord door Coenraets, Eurlings, Van Dijk, Van Schoonhoven, Van Kerckhoven en Janssens. OH Leuven Women stoot zo door naar de kwartfinale.

OH Leuven Women begon niet goed aan de wedstrijd tegen een gedisciplineerd en stevig Jong Genk. Na een stroef eerste kwartier wist Debby Coenraets de ban te breken door op corner de bal mooi in de bovenhoek van het doel te mikken. Niet veel later lukte Eurlings de 0-2, na een goed opgezette actie op rechts. Vervolgens zette Van Dijk Leuven op rozen door tot twee keer toe te scoren, telkens na een knappe solo. 0-4 aan de rust was het resultaat.

Ook in de tweede helft toonde OH Leuven zich dominant. Van Schoonhoven veroverde een bal en kon ook zelf afwerken. Van Kerckhoven deed hetzelfde een kwartier later: 0-6 waren de zware cijfers. Aan de overkant kon Luca Beyens milderen na een snel genomen vrije trap: 1-6. Dat was ook meteen het allereerste doelpunt dat doelvrouw Evrard moest slikken dit seizoen in een officiële wedstrijd. Niet veel later viel Cattoor uit terwijl alle wissels aan Leuvense zijde opgebruikt waren. Bij het zoeken naar een nieuwe structuur met tien spelers, slikte OH Leuven Women een tweede tegendoelpunt. Eens de rust wederkeerde, speelden onze dames de wedstrijd echter volwassen uit en scoorden ze zelfs nog een doelpunt. Eindstand: 2-7

Coenraets: “onder de indruk van gemotiveerd Jong Genk”

“Er verscheen een gemotiveerd Jong Genk aan de aftrap met veel jonge speelsters waarvan ik zeer onder de indruk was”, opent coach Jimmy Coenraets na de wedstrijd. “Door dat jeugdig enthousiasme werd het een echte bekerwedstrijd waardoor onze dames een beetje verrast werden. Dit Jong Genk was dan ook het eerste team dat echt verdiende te scoren tegen ons.”

“Sommige dames die vandaag in actie kwamen, maakten nog niet veel minuten dit seizoen. Het is belangrijk dat alle speelsters klaar zijn voor de zware wedstrijden die nog komen. Geen enkele training kan tippen aan de intensiteit van een wedstrijd. Voldoende speelminuten geven aan de hele kern is dan ook belangrijk.”

“Voor ons is dit uiteindelijk een formele overwinning in de beker. Doel bereikt en nu leggen we onze volledige focus op de wedstrijd tegen Club YLA van zaterdag”, sluit Coenraets af.

OH Leuven Women neemt het zaterdag 29/10 om 14u op tegen Club YLA. Tickets voor deze topwedstrijd zijn ter plekke verkrijgbaar.

Adres: Gemeentelijk Sportcentrum, Lindestraat 17, Aalter.

Koop je abonnement