Women

OH Leuven Women haalt zwaar uit tegen KAA Gent Ladies

OH Leuven Women heeft zaterdagavond KAA Gent Ladies met maar liefst 6-1 opzijgezet dankzij onder meer twee doelpunten van Detruyer en Van Dijk. Onze dames blijven zo ongeslagen aan de leiding.

De wedstrijd kon voor ons niet beter beginnen. Al in de eerste minuut bracht Detruyer OH Leuven Women op voorsprong. Iets voor halfweg de eerste helft verdubbelde Van Kerkhoven de Leuvens voorsprong, waarna er voor de pauze geen doelpunten meer vielen.

Ook het eerste doelpunt van de tweede helft kwam op naam van Detruyer. Ze legde het leer vanaf links mooi in de verste hoek weg. Twee minuten later al knalde de ingevallen Cranshoff de 4-0 met links in doel. Van Dijk, die ook was ingevallen, volgde het voorbeeld van Cranshoff en maakte er een kwartier voor affluiten 5-0 van.

KAA Gent Ladies wisten via Bosteels de 5-1 te maken, maar nog was het niet gedaan. Van Dijk zorgde vanaf de stip voor het vijfde doelpunt na de rust. 6-1 was ook eindstand. Een knappe en overtuigende zege voor onze dames.

Doelpunten: 1′ Detruyer (1-0), 21′ Van Kerkhoven (2-0), 64′ Detruyer (3-0), 66′ Cranshoff (4-0), 75′ Van Dijk (5-0), 77′ Bosteels (5-1), 85′ Van Dijk (6-1, strafschop).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Kees, Van Kerkhoven (64′ Van Dijk), Mertens, Janssens, Detruyer (64′ Cattoor), Eurlings (77′ Coenraets), Ampoorter (55′ Cranshoff), Van Belle, Veefkind en Van Schoonhoven (77′ Lameir).

Coenraets: "Onze tweede helft was impressionant"

“Na een heel rare fase openden we al snel de score”, doet coach Jimmy Coenraets het verhaal. “Van Kerkhoven probeerde door te koppen, twee speelsters gingen neer en Detruyer zette zich door en scoorde onmiddellijk. Ik heb heel veel begrip voor het protest van Gent omdat zij stopten met spelen aangezien het om een hoofdblessure ging. Je weet dan dat de tegenstander haar plannen moet aanpassen door de vroege achterstand. Ik vond ons in de eerste helft bij momenten wel keurig voetballen. We scoorden de 2-0 en misten nog twee à drie momentjes.”

“Ik denk dat vooral onze tweede helft impressionant was. We kenden in de eerste zeven minuten wat moeite. Gent was heel gezond agressief en passioneel uit de kleedkamers gekomen. We maakten ons eigen spel dan eenvoudiger en probeerden minder balcontacten te gebruiken. Ik moet toegeven dat we dan heel proper voetbal op de mat hebben gelegd.”

“De boodschap na Woluwe was duidelijk”

“We voerden vijf wissels door. Vorige week tegen Woluwe kroop er dan verval in ons spel, maar dat was nu niet het geval. We bleven op hetzelfde tempo verder spelen. Door de kwaliteit van de bank konden we doorduwen en doodden we de wedstrijd na 70 minuten. Echt een sterkte. Cranshoff scoorde enkele minuten na haar invalbeurt. Van Dijk wist twee keer te scoren, waaronder een prachtig doelpunt. Dat moet de mindset zijn van de speelsters die net naast de basis vallen. Zo kunnen we elkaar alleen maar beter maken en dat is waar je als coach naar op zoek bent. De boodschap na Woluwe was duidelijk en de invalsters deden het echt wel heel goed.”

“Het enige negatieve was dat we een tegendoelpunt kregen. Ook al blijft dat perfectionisme. We moeten blijven werken om 90 minuten dezelfde focus te houden. Het was een tegendoelpunt na een ingooi. Dat is dus door een onoplettendheid en moeten we zeker meenemen. Anderzijds hebben we getoond dat als we het simpel en efficiënt houden we voetballend echt heel sterk kunnen zijn. We moeten het nog gaan verfijnen en  vereenvoudigen.”

Laatste wedstrijd voor de interlandbreak

Volgende zaterdag trekken we naar KV Mechelen. “De laatste wedstrijd voor de interlandbreak. Het is belangrijk dat iedereen er fris staat. We komen wat ex-speelsters van OH Leuven tegen. Het is leuk en een speciale wedstrijd voor sommigen. We pakken die op dezelfde manier aan als de heenwedstrijd (4-0) en willen ze zo snel als mogelijk naar ons toetrekken.”

“Anderlecht blijft ons onder druk zetten en behaalden zaterdag een heel mooi resultaat tegen Standard (1-2-overwinning). Je voelt dus dat het niet vanzelf zal gebeuren. We moeten elke week opnieuw ervoor werken”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement