Women

OH Leuven Women haalt zwaar uit tegen Aalst Ladies

OH Leuven deed zondagnamiddag wat het moest en zette Aalst Ladies met maar liefst 7-0 opzij. Detruyer (x2), Janssens (x2), Cranshoff, Eurlings en Lameir zorgden voor de doelpunten.

De wedstrijd begon uitstekend voor onze dames. Detruyer wist al na drie minuten de score te openen. Daarna was het even wachten, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft wisten we het laken toch volledig naar ons toe te trekken. Via Janssens, opnieuw Detruyer en Cranshoff konden we met een 4-0-voorsprong gaan rusten.

Tien minuten na de pauze maakte Janssens er 5-0 van. De Leuvense honger was nog niet gestild, want ook Eurlings pikte haar doelpuntje mee. Uiteindelijk was het invalster Lameir die halverwege de tweede helft de 7-0-eindstand vast wist te leggen.

Doelpunten: 3′ Detruyer (1-0), 37′ Janssens (2-0), 42′ Detruyer (3-0), 44′ Cranshoff (4-0), 56′ Janssens (5-0), 64′ Eurlings, 69′ Lameir (7-0).

Opstelling OH Leuven Women: Evrard, Mertens, Janssens (62′ Lameir), Detruyer, Eurlings, Cattoor, Van Belle, Cranshoff, Van Dijk, Veefkind, Van Schoonhoven (56′ Ampoorter).

Coenraets: "Tandem Detruyer - Janssens was extreem sterk"

“Op het einde van de rit was het een vlotte overwinning”, opent coach Jimmy Coenraets. “Ik denk dat we niet veel hebben weggegeven. Een beetje het beeld van de afgelopen weken, maar voor het eerst was het ook zo dat wel wat kansen lieten liggen. De tandem Detruyer – Janssens was extreem sterk. Dat maakte wel het verschil. Detruyer had een iets vrijere rol, kreeg daardoor veel balbezit en zette dat meteen om in twee doelpunten. Ik moet eerlijk toegeven dat dat een goed gevoel gaf. Ze heeft verrast en vooral bevestigd wat ze met de Red Flames tegen Italië en Engeland liet zien.”

“De eerste helft was eigenlijk niet de referentiehelft. We waren voor de pauze iets te onstuimig met de kansen. Als we de eerste helft hadden afgesloten met een 7-0-voorsprong dan was dat niet overdreven geweest. Aalst had misschien één echte kans. We kwamen vier à vijf keer voor doel, maar werkten niet af. Ik hield dus een dubbel gevoel over. De eerste helft was oké, maar naast dat onstuimige waren we ook technisch niet altijd even goed. Zo gaven we enkele keren het balbezit weg.”

“Tweede helft was om van te genieten”

“De tweede helft was dan wel een referentiehelft. We speelden heel simpel voetbal en waren in heel kleine ruimtes heel dominant. We kregen kansen en diepten de voorsprong uit. De tweede helft was om van te genieten.”

“We kampten met wat blessureleed na de interlandbreak. Van Kerkhoven kwam niet in actie en Ampoorter begon op de bank. Kees is ook nog even out. Dat was dus niet perfect en hebben we wel gevoeld. Het signaal van vandaag was wel positief. De middenveldsters kregen een vrije rol om ze zo op intuïtie te laten voetballen. Detruyer en Eurlings hebben dat goed ingevuld.”

“Hoe kijken we vooruit? Er wacht ons nu een hele lastige trip naar Genk. Zeker geen cadeau. We moeten daarmee leren omgaan. De eerste wedstrijd van de play-offs is ook uit op Genk. Een gegeven dat we dus tweemaal in drie weken voorgeschoteld krijgen. Het is zaak om volgende week een statement te maken richting de weken die volgen. We zijn tevreden over vandaag, maar meer dan ooit willen we vanaf morgen vooruitwerken om zaterdag goed te kunnen aanvatten.”

“Unicum moet een doel zijn”

Anderlecht verloor zondagavond met 2-1 van WS Woluwe. “Dat speelt in ons voordeel. Vorig seizoen zagen we echter dat de stress in de play-offs ons meer parten speelden dan nu het puntenverlies van Anderlecht. We moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we volgende week de reguliere competitie op een goede manier afsluiten. We kunnen een unicum bereiken in de Belgische competitie. Zo kunnen we de eerste ploeg zijn die geen wedstrijd verliest in de reguliere competitie. Dat moet een doel zijn en moet leven binnen de groep. Met dat in het achterhoofd kunnen we een leuke trip naar Genk maken.”

“Waar de werkpunten nog liggen? Ik voelde vandaag dat we de wedstrijd veel sneller hadden dood kunnen maken. Je gaat rusten met 4-0, maar liet toch enkele grote kansen liggen. In sommige wedstrijden heb je er daar maar één of twee van. Die moeten dan wel afgewerkt worden. Uiteindelijk win je met een grote score, maar voor de eerste keer dit seizoen is efficiëntie een werkpunt. Dat waren we dit seizoen nog niet echt eerder tegengekomen. Als je ontevreden bent over een 7-0-overwinning dan is dat ergens toch een positief teken. De komende weken zullen draaien om positief te blijven, mentaliteit tonen en zorgen dat we de constante, die we vorig jaar niet konden vasthouden, nu wel weten vast te houden”, besluit Coenraets.

Koop je abonnement