fbpx
Women

OH Leuven Women grijpt net naast de beker

OH Leuven Women heeft woensdagavond niet voor geschiedenis kunnen zorgen. Onze dames klommen in de bekerfinale tegen Club YLA op voorsprong, maar gaven die na de pauze nog weg. Uiteindelijk moesten we in de strafschoppenreeks het onderspit delven.

Onze dames begonnen goed aan de wedstrijd en eisten het balbezit op. Na negen minuten leverde dat een eerste grote kans op. Janssen bracht voor, Kuijpers nam goed aan en trapte op Covent. In de herneming trapte Van Dijk van dichtbij over het lege doel.

Halverwege de eerste helft lieten we nog twee kansen noteren. Zomers kopte na een hoekschop op het dak van het doel. Detruyer kon even later net niet goed bij een voorzet. We bleven komen. Zomers werd het straatje in gestuurd, maar kon het leer net niet goed genoeg meenemen.

Leuvens doelpunt net voor de rust

Na 40 minuten kon Zomers wel één op één met doelvrouw Covent afwerken op prima aangeven van Van Besauw. Covent had een goede redding in huis. Het was het signaal voor nog enkele kansen vlak voor de rust. Een kopbal van Ampoorter ging naast en een plaatsbal van Detruyer werd door Covent nog over getikt.

Het doelpunt viel in de blessuretijd van de eerste periode. Janssen versnelde goed naar binnen, haalde uit en zag haar schot afwijken om zo over Covent in doel te vliegen. Zo gingen we rusten met een verdiende voorsprong.

Geen 2-0 maar 1-1

Veefkind mocht aan de tweede helft beginnen in plaats van Van Besauw. Al snel kregen we een grote kans. Janssens zette op links een prima actie op en vond Zomers. Covent duwde haar poging in de voeten van Van Dijk, die goed het overzicht bewaarde en aflegde op Biesmans. Van dichtbij trapte Biesmans echter over.

Aan de overkant moest Lammertijn een scherp aangesneden hoekschop van Vanmechelen wegduwen. Iets na het uur kregen we het deksel op de neus. We verloren te makkelijk de bal in onze zestien en zo hing Lievens de bordjes in evenwicht.

Het duurde even, maar een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd konden we reageren. Detruyer rukte goed op en haalde uit, pal op Covent. In minuut 89 bracht Detruyer scherp voor, maar vond geen ploeggenote. Er vielen geen doelpunten meer, waardoor we verlengingen kregen.

Geen doelpunt in de verlengingen

In de eerste verlenging viel weinig tot niets te noteren. De warmte en de vermoeidheid speelden hun rol. In het begin van de tweede verlenging kon Bouteibi voor dreiging zorgen. Aan de overzijde kon Mertens in het slot nog knallen. Het net trilde echter niet meer en zo gingen we over naar strafschoppen.

Van Dijk miste onze eerste elfmeter. Guns bracht Club YLA op voorsprong. Biesmans hing de bordjes in evenwicht. Martlé, Veefkind en Vanmechelen zetten hun strafschop om. Mertens faalde, waarna Bouteibi de beslissende strafschop voorbij Lammertijn trapte. Zo grepen we naast de beker.

Coenraets: “Het is zonde”

“Het is heel zuur”, stelt coach Jimmy Coenraets. “Vooral omdat je twee open kansen laat liggen, je momenten niet benut en het cadeau geeft. Zaterdag waren we niet scherp, na alles op een rijtje te hebben gezet dacht ik dat het vandaag wel zou zijn, maar dat was niet het geval. Het is zonde, niet veel woorden kunnen het gevoel omschrijven. Op deze manier mag het niet.”

“We eisen meer volwassenheid en dat moeten we in zulke wedstrijden tonen, maar dat hebben we niet gedaan. De dames hebben hun verantwoordelijkheid genomen bij de strafschoppenreeks. Je weet dat het een loterij is, dus daar moeten we het niet op steken. Dit is op geen enkel vlak positief voor ons. Hopelijk is het een wake-upcall.”

Doelpunten: 48′ Janssens (1-0), 63′ Lievens (1-1).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Van Besauw (46′ Veefkind), Kees, Mertens, Janssen, Biesmans, Ampoorter, Kuijpers (90′ Van der Linden), Zomers (98′ Priem), Van Dijk, Detruyer.

Koop je abonnement