fbpx
Women

OH Leuven Women doet goede zaak met zege tegen Club YLA

OH Leuven Women zette dinsdagavond Club YLA met het kleinste verschil (1-0) opzij. Jeslynn Kuijpers maakte iets na het uur het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Ik denk niet dat de score de juiste weergave is van de wedstrijd”, stelt coach Jimmy Coenraets. “We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt en lieten enkele gemaakte doelpunten liggen. Club YLA kon ook rekenen op een goede keepster. Al bij al als we efficiënter waren geweest dan had de score hoger moeten zijn.”

“Als je enkel naar de uitslag kijkt dan zal de algemene indruk zijn dat het echt een zeer moeilijke wedstrijd was. Maar we speelden eigenlijk een zeer dominante wedstrijd en gaven heel weinig weg, maar diepten gewoon niet voldoende de score uit.”

De drie punten deden wel deugd na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Anderlecht. “Absoluut. Je zag dat we het in het eerste halfuur nog moeilijk hadden. Er was heel wat stress aanwezig. We wilden heel snel het verschil maken, maar deden dat niet op de juiste manier. Zo waren we heel slordig en maakten we veel foute keuzes, waardoor er weinig tempo was.”

Verplaatsing naar leider Standard

“We pakten de tweede helft veel volwassener aan en maakten onmiddellijk een statement. Meteen hadden we enkele goede kansen, waardoor we wisten dat we geduldig moesten wachten op ons moment. Leuk dat dat nog op tijd kwam.”

Standard speelde in extremis 2-2 gelijk tegen Anderlecht, waardoor we terug op één punt komen van leider Standard. “Meer dan ooit zal het tot de laatste speeldag gespeeld moeten worden. Dat Standard wist terug te knokken tot 2-2 is eigen aan hun. Ze doen heel veel op mentaliteit en het blijven gaan. Dinsdag beloonden ze zich met die late gelijkmaker.”

“Het wordt een leuke play-offs. Alles blijft heel dicht bij elkaar. Wij moeten zaterdag naar Standard. Een van de drie ploegen kan dit weekend alweer een kloof maken. Iets wat het verhaal zal blijven tot het einde van de play-offs. Wij hebben zeker iets recht te zetten aangezien we er in de reguliere competitie met 3-0 verloren. Dat leeft wel binnen de groep. We beseffen dat we heel geduldig zullen moeten zijn en heel kwalitatief voetbal zullen moeten brengen.”

Doelpunten: 65′ Kuijpers (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees, Mertens, Zomers, Detruyer, Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk (64′ Reynders), Janssen, Veefkind, Biesmans (90′ Van Besauw).

Koop je abonnement