Women

OH Leuven Women blijft ongeslagen na zege op KV Mechelen

OH Leuven Women deed zaterdagavond wat het moest doen. We hielden op het veld van KV Mechelen de nul en maakten zelf - Detruyer (x2) en Ampoorter - drie doelpunten. Na vijf wedstrijden hebben onze dames 13 op 15.

“Ik kijk positief terug op de wedstrijd”, zegt coach Jimmy Coenraets. “We kwamen uit een interlandbreak met heel wat dames die minuten hebben gemaakt en heel weinig trainingsmomenten. De wedstrijden die dan volgen zijn altijd gevaarlijk. Al hebben we gisteren – de data tonen het ook aan – één van onze meest intensieve wedstrijden gespeeld.”

“Al bij al was het een scenario waar ik voor de wedstrijd voor had getekend. Er was geen stroefheid in het begin. We maakten meteen duidelijk dat we heel snel wilden scoren. Heel veel offensieve drang en individuele acties. We misten in de eerste twintig minuten toch twee hele grote kansen.”

“We scoorden die niet. Detruyer kwam daarna in een mooie positie om te schieten en knalde de bal heerlijk binnen. Dan ging alles heel wat makkelijker. Er was iets meer comfort aan de bal en er lagen meer ruimtes. KV Mechelen kwam ook iets meer duwen en dat deed hen ook wel pijn. Wij gingen op dat moment heel snel voetballen, waardoor we de overhand namen.”

“Konden de juiste dames rust geven”

“In de tweede helft brachten we hetzelfde en kwamen we snel op 0-3. Dan konden we ook de juiste dames rust geven. Heel belangrijk om na de interlandbreak vrij snel te kunnen wisselen. De juiste dames konden we er zo preventief uitnemen en uiteindelijk wat rust gunnen, want zij hebben twee hevige weken achter de rug.”

“In de laatste twintig minuten missen we drie gigantische kansen om de score uit te diepen. De kwaliteit van voetballen lag op dat moment heel hoog. Het was denk ik de eerste wedstrijd waarin we heel volwassen zijn omgegaan met de bal en vanuit controle zijn gaan voetballen. Dat was iets wat we hadden aangehaald na de laatste wedstrijden. Ons game management was toen niet top en daarin moesten we groeien. Wat ik gisteren zag, was toch positief.”

Clean sheet

“Eindelijk eens de nul gehouden. Op één trap op doel na hebben we geen kansen weggegeven. De nul houden was zeker een werkpunt en blijft dat ook. Ik hecht er heel veel belang aan. Als je een gameplan uitschrijft en dan het verloop van de wedstrijd gisteren ziet dan kan je tevreden zijn dat 80 procent heel goed werd uitgevoerd.”

Zaterdag krijgen we Standard, dat zondagnamiddag samen met ons aan de leiding kan komen, op bezoek. “Beide ploegen weten waarvoor ze spelen. Standard is zeker geen te onderschatten team. Anderzijds spelen wij thuis. Een gigantisch voordeel voor ons en ik denk dat dat onze kwaliteiten ook iets meer naar boven laat komen.”

“Wij moeten vooral heel rustig zijn. Het wordt onze zesde competitiewedstrijd en kunnen het nog eens als een leermoment aanpakken. Van daaruit kunnen we weer verder. Iedereen weet wel dat we na gisteren opnieuw wat vertrouwen hebben getankt. Het wordt zaak om de week goed door te komen om dan zaterdag voluit te gaan en de drie punten te willen halen”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 17′ Detruyer (0-1), 21′ Ampoorter (0-2), 56′ Detruyer (0-3).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees (60′ Golob), Zomers (60′ Reynders), Detruyer (60′ Carrevetta), Ampoorter, Kuijpers, Van Dijk, Janssen (70′ Tassens), Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement