fbpx
Women

OH Leuven Women bekert voort na verlengingen tegen RSCA Women

Een week na de 1-3-zege in de competitie tegen RSCA Women keken onze dames hen zaterdagavond alweer in de ogen. Opnieuw wist OH Leuven Women aan het langste eind te trekken. Aurélie Reynders zette in minuut 108 de beslissende 2-3 op het scorebord.

“We zijn tevreden, maar het had wel veel voeten in de aarde”, opent coach Jimmy Coenraets. “Elke ploeg heeft een interval van vijftien minuten gehad. Wij pakten het openingskwartier en weten daarin ook te scoren. Daarna maakten we heel veel fouten. We gingen in mijn ogen spelen tegen de klok en het resultaat in plaats van ons eigen spel aan te houden.”

“Anderlecht werd baas en bleef dat. De rest van de eerste helft was honderd procent voor hen. We haalden twee ballen van de lijn. Op het einde van de eerste helft viel er nog een discutabele penalty waardoor we met 1-1 gingen rusten.”

De pauze werd gebruikt om enkele zaken bij te sturen. “Uit de analyse kwam dat we het spel van het eerste kwartier moesten terugvinden en uit controle moesten voetballen. Het werd een omschakelwedstrijd, waarin we in het fysische iets te vaak moesten onderdoen.”

“De 2-3 van Reynders stond bijna in de sterren geschreven”

Een kwartier voor affluiten kwamen we opnieuw op voorsprong. “Reynders trapte naar doel en de bal werd al dan niet met de hand geraakt. Van Dijk zette die penalty goed om. We wilden dan stabiliseren.”

Toch gaven we de voorsprong nog uit handen. “Ons 16-jarig talent – Reynders –  maakte een jeugdig foutje. Na balrecuperatie op het middenveld wilde ze heel nonchalant achteruit spelen. De spits zat er tussen en scoorde de 2-2 en zo volgde er verlengingen.”

“Je zag daarin twee teams die vooral niet wilden verliezen. Wij hadden twee hele grote kansen. Het stond bijna in de sterren geschreven dat de 2-3 dan viel via Reynders. We waren zeker en vast niet de betere ploeg, maar we zijn wel beter omgegaan met onze momenten.”

“We waren meer dan ooit een team. Dat Reynders haar fout kan goedmaken, is omdat er een team achter haar staat dat haar het vertrouwen geeft om die acties te blijven maken. Er zaten negen speelsters boven de 13 kilometer, waardoor je weet dat er een ploeg stond die er echt voor is gegaan en dat we klaar waren voor dit type wedstrijden.”

“Het is een kwestie van rustig te blijven”

Een overwinning die een boost geeft. “Absoluut. Zoals gezegd had ik niet het gevoel dat we de betere ploeg waren, maar dat we dan toch deze wedstrijd wonnen, zegt voor mij heel veel. Het is natuurlijk een tik die je uitdeelt, maar we weten als geen ander dat het een kwestie is van rustig te blijven en niet te snel te gaan zweven.”

Zaterdag trekken we in de competitie naar Club YLA. “Hun voordeel is dat de verwachtingen er net wat lager zijn. Het is een ploeg in opbouw en zijn net aan hun avontuur gestart met een nieuwe coach en nieuwe structuur. Ze kunnen vrank en vrij voetballen en doen dat momenteel ook goed, waardoor ze in een veilige zone voor play-off 1 staan.”

“Bij ons is er toch enige druk om onze plaats en de puntenkloof te behouden. Je zal twee voetballende teams zien die allebei voor de overwinning willen gaan. We zullen zien aan welk einde we trekken”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 14′ Kuijpers (0-1), 40′ Wijnants (1-1, strafschop), 76′ Van Dijk (1-2, strafschop), 85′ Delabre (2-2), 108′ Reynders (2-3).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Zomers (67′ Reynders), Detruyer, Kuijpers, Van Dijk (86′ Golob), Janssen, Marinucci, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement