Women

OH Leuven Women bekert voort na ruime zege

OH Leuven Women deed vrijdagavond wat er van haar verwacht werd in de kwartfinale van de Beker van België. Onze dames zetten Genk B vlot opzij. Dankzij zes doelpunten van Van Dijk en één van invalster Priem trokken we met 0-7 aan het langste eind.

“Het was absoluut een vlotte zege”, opent coach Jimmy Coenraets. “De  wedstrijd was welgekomen. Wij hebben heel wat dames rust kunnen geven, want we realiseerden ons dat er enkele dames al heel het seizoen alles aan het spelen waren. Een ideaal moment om voor hen die sleur eruit te halen en omgekeerd ook om andere dames minuten te geven.”

“Je komt dan aan de aftrap met een elftal dat nog nooit – buiten op training – heeft samengespeeld. We kunnen tevreden zijn over hoe we de eerste twintig minuten hebben aangevat. Misschien dat we het daarna iets wat meer lieten hangen.”

Coenraets voerde tijdens de pauze enkele wissels door. “Na de rust met wat nieuw bloed erin zag je dat we opnieuw vrij makkelijk de bovenhand namen. We speelden de wedstrijd heel rustig uit zonder ooit in gevaar te komen.”

“Het kan nog een leuke beker worden”

In de halve finale kunnen we uitkomen tegen AA Gent, Club YLA of Zulte Waregem. “Het is wachten op de loting, maar het kan nog een leuke beker worden voor ons. Anderzijds weet je dat die extra wedstrijden op ongelegen momenten vallen.”

“We kunnen niet onder stoelen of banken steken dat we volop gaan meedoen voor de beker en dat we hopen dat we aan het langste eind trekken.”

Generale repetitie

Komende zaterdag trekken we naar Standard Fémina, dat net zoals ons 37 punten heeft. “Het is een beetje de generale repetitie voor de play-offs. Zij zitten misschien wel in hun beste vorm van de afgelopen seizoenen. Ze laten geen punten liggen en slikten slechts één tegendoelpunt in acht wedstrijden.”

“Je weet dat zij gebrand staan op een zege en je hebt ze verslagen in de heenronde (3-2), waar zij een heel wrang gevoel aan overhielden. Het wordt dus een heel speciale wedstrijd, die overigens in Sclessin zal afgewerkt worden. Allemaal elementen die een beetje in hun voordeel pleiten.”

Coenraets weet wat zijn groep te doen staat. “Het is aan ons om daar op een volwassen manier mee om te gaan. En ons vooral niet te gaan verliezen in een ander spel dan het onze. Het is belangrijk om ons eigen ding te doen en vandaar te kijken of dat de juiste strategie is voor de play-offs.”

Doelpunten: 4′ Van Dijk (0-1), 6′ Van Dijk (0-2, strafschop), 20′ Van Dijk (0-3), 22′ Van Dijk (0-4), 46′ Van Dijk (0-5), 69′ Van Dijk (0-6), 87′ Priem (0-7).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Ampoorter, Van Der Linden (46′ Marinucci), Reydners (63′ Zomers), Kuijpers (46′ Buysse), Van Dijk, Veefkind (46′ Kees), Golob, Biesmans, Van Besauw, Carravetta (63′ Priem).

Koop je abonnement