fbpx
Women

OH Leuven Women begint play-offs met 8-0-zege tegen Genk

OH Leuven Women trapte zaterdagavond in eigen huis de play-offs op gang. Onze dames waren meteen bij de les en pakten uit met een zeer vlotte overwinning. We wonnen met maar liefst 8-0 van KRC Genk.

“Het was absoluut leuk om zo aan de play-offs te beginnen, zeker als je de wedstrijd vergelijkt met die van twee weken geleden (1-0-zege tegen Genk)”, opent coach Jimmy Coenraets. “Het hielp dat we heel vroeg wisten te scoren en dan kwam de wedstrijd wat los. Genk moest wat meer risico’s nemen. Als hun organisatie dan even niet goed stond, wat 90 procent van de tijd wel zo is, dan konden wij die momenten benutten.”

“Ik vond dat we een zeer volwassen wedstrijd gespeeld hebben, net zoals in de beker tegen Zulte Waregem. We waren heel sterk aan de bal en gaven heel weinig weg. Ik zag enkele hele leuke zaken, die vertrouwen moeten geven.”

“Wij waren gebrand op een overwinning”

Ook Anderlecht (5-0 tegen Club YLA) en Standard (3-0 tegen Gent) begonnen zeer overtuigend aan de play-offs. “Wij wisten voor onze wedstrijd het resultaat van Anderlecht. Een statement om met 5-0 te winnen van Club YLA. Wij waren gebrand op een overwinning. Het is heel cliché, maar het is meer dan ooit een feit, dat we echt gewoon naar onszelf kijken. Dat deden we zaterdag ook.”

“We gingen met 2-0 de rust in en waren ergens tevreden met de tussenstand, maar ook heel ontevreden met hoe we met onze kansen waren omgegaan. Als we 20 procent efficiënter waren geweest, was het toen al 4 of 5-0 en was de wedstrijd dus al gespeeld geweest. Nu moesten we wachten tot enkele minuten na de rust vooraleer en nog enkele doelpunten vielen. Iets wat ze goed hebben opgenomen tijdens de pauze.”

Zelfbewust en zeer nuchter

Coenraets blijft rustig na de eerste zege in de play-offs. “Het allergrootste voordeel is dat we al iets te vaak in de negatieve situatie hebben gezeten. De laatste drie jaar zijn wij het team dat het meest heeft afgezien in de play-offs. We zijn ons daar zeer bewust van en blijven zeer nuchter.”

“Ik zag na afloop een team dat zeer euforisch was en blij met het resultaat, maar ook een team dat meer dan ooit zelfbewust was. Iedereen besefte dat het nu opnieuw richting zaterdag werken is.”

We trekken dan naar Gent. “Het kan veel minder positief worden als we daar punten laten liggen. De groep gaat daar op een mature manier mee om. Gent zit een beetje in een negatieve spiraal. Ze verloren de halve finale van de beker en verloren dit weekend met 3-0 van Standard. Zij zullen er alles aan willen doen dat de resterende wedstrijden van de play-offs niet om niks meer draaien.”

“Meestal zijn de wedstrijden tegen hen vrij open en willen beide ploegen heel graag de overwinning pakken. Ik verwacht dus wel om een fijne wedstrijd te zien”, besluit Coenraets.

Doelpunten: 7′ Zomers (1-0), 35′ Van Dijk (2-0), 46′ Van Dijk (3-0), 50′ Zomers (4-0), 52′ Kees (5-0), 63′ Zomers (6-0, strafschop), 82′ Zomers (7-0), 90′ Detruyer (8-0).

Opstelling OH Leuven Women: Lammertijn, Kees (70′ Golob), Mertens (63′ Hermans), Zomers, Detruyer, Kuijpers, Van Dijk (75′ Van Besauw), Janssen (75′ Carravetta), Veefkind, Biesmans (46′ Marinucci).

Koop je abonnement