fbpx
Women

OH Leuven Women beëindigt reguliere seizoen met zege

OH Leuven Women heeft de reguliere competitie afgesloten als leider. Zaterdagavond wonnen onze dames met 1-0 van KRC Genk en zo tellen ze na achttien wedstrijden 43 punten, evenveel als Standard Fémina, RSCA Women telt er 42.

“Het was een gesloten wedstrijd waarin we volwassen omgingen met de lage druk en de goede organisatie van KRC Genk”, opent coach Jimmy Coenraets zijn analyse. “Het wedstrijdverloop was naar verwachting, Genk toonde zich met een goede organisatie en het nodige geduld om een uitbraak te forceren.”

“De manier om dit blok te ontwrichten was geduld aan de bal tonen en vooral veel beweging in het blok. De eerste helft toonden we ons dominant, gaven we geen enkele aanval weg en wisten we een paar keer te dreigen. De dreiging uitte zich in een kopbal op de deklat en een paar goeie reddingen van ex-OH Leuven-keepster Mirthe Claes.”

Lang wachten op verdiend doelpunt

Ook in de tweede helft bleef het Leuvense doelpunt aanvankelijk lang uit. “Het verhaal was in de tweede periode hetzelfde: wij de bal en zij in de organisatie. Wanneer je op een hele wedstrijd dertien hoekschoppen hebt, weet je dat je voldoende in de waarheidszone bent geweest om het verschil te moeten maken. Telkens zat er wel een Genks been tussen of had de keepster een redding in huis.”

“In minuut 70 leek het raak te zijn. Een rebound via Zomers ging tegen de touwen, alleen stond Zomers buitenspel en ging de vlag terecht de hoogte in. Tien minuten later was het dan eindelijk zover. In de rebound op een corner kon Veefkind de bal in doel duwen.”

De ontlading na de 1-0 was dan ook groot. “Een terechte overwinning in een wedstrijd waar je twee kansen weggeeft en zelf voldoende dreiging kon brengen. We kunnen nu met een gerust gevoel richting Zulte Waregem (halve finale Beker van België) werken”, besluit coach Jimmy Coenraets.

Doelpunten: 80′ Veefkind (1-0).

Opstelling OH Leuven Women: Gil Pérez, Kees, Mertens, Zomers, Detruyer, Ampoorter (86′ Marinucci), Kuijpers, Van Dijk (56′ Reynders), Janssen, Veefkind, Biesmans.

Koop je abonnement