fbpx
Club

OH Leuven werkt samen met Voetjebal

OH Leuven Banqup, Regional Academy en Kidsclub werken samen met Voetjebal om beweging te stimuleren bij kinderen. Lees hier alles over de samenwerking.

OH Leuven heeft een nieuwe samenwerking aangegaan met Voetjebal, een door Sport Vlaanderen erkende BMO-sportclub, voor jonge kinderen. Deze samenwerking is bedoeld om de ontwikkeling van de allerkleinsten te bevorderen en hen op een speelse manier kennis te laten maken met voetbal.

Voetjebal is een programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Door middel van leuke activiteiten en spelletjes worden de basisprincipes van voetbal op een toegankelijke manier overgebracht. Hierbij staat niet alleen de ontwikkeling van motorische vaardigheden en coördinatie centraal, maar ook het stimuleren van sociale interactie en het creëren van een positieve sportervaring. Wat het extra leuk maakt, is dat bij elk kindje papa of mama gewoon leuk kan meedoen!

Leden van Voetjebal zullen geïntegreerd worden in de activiteiten van de Kidsclub. Omgekeerd zullen de leden van de Kidsclub kunnen deelnemen aan de trainingsessies van Voetjebal. Op deze manier krijgen ook de allerjongste kinderen de kans om OH Leuven fan te worden.

Voetjebal zal ook bijdragen aan de schoolbezoeken die OH Leuven organiseert, om zo meer leerlingen te bereiken. Zij zullen initiaties geven op scholen terwijl OH Leuven ze laat kennismaken met de club. Voetjebal en de OH Leuven Regional Academy zullen elkaar ook versterken. De Regional Academy brengt haar clubs en leden op de hoogte van de Voetjebalsessies waaraan ze kunnen deelnemen. De sessies kunnen dan ook plaatsvinden bij regioclubs, waarin OH Leuven een verbindende rol zal spelen.

Onze Academy staat achter deze samenwerking omdat we als club fan zijn van het idee dat kinderen zo vroeg mogelijk beginnen te bewegen. Hoe vroeger kinderen bewegen, hoe vroeger ze breed motorisch leren en dit komt de ontwikkeling alleen maar ten goede. Door samen te werken met Voetjebal kunnen we niet alleen bijdragen aan de sportieve ontwikkeling van deze kinderen, maar ook een sterke basis leggen voor hun toekomstige passie voor voetbal.

Koop je abonnement