A-Team

OH Leuven verliest in Eupen

OH Leuven had het zondagavond niet onder de markt in en tegen Eupen. De Leuvenaren gingen uiteindelijk met 3-1 de boot in.

Coach Marc Brys voerde geen wijzigingen door en bracht dezelfde elf als tegen Anderlecht (0-0) aan de aftrap. Bij Eupen kwamen Nuhu en Heris in de ploeg voor Ngoy en Beck.

Eupen begon het best aan de wedstrijd. Na twee minuten spelen kwam Nuhu oog in oog met Runarsson, maar trapte over. Vijf minuten later kopte Magnée op Runarsson. In minuut elf slikten we dan toch de 1-0. We kregen achterin de bal niet goed weg. Magnée probeerde het, zijn schot week onderweg af en liet Runarsson zo kansloos achter.

We bleven afzien. Nuhu tikte twee minuten na het openingsdoelpunt de 2-0 binnen, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Het signaal voor onze jongens om te reageren. Iets na het halfuur vond Schrijvers met een heerlijke pass Mercier. Onze aanvoerder bracht meteen goed voor en Maertens tikte de 1-1 voorbij Nurudeen.

Onze doelpuntenmaker moest na de gelijkmaker geblesseerd naar de kant. De Sart kwam Maertens vervangen. Voor de rust vielen er geen doelpunten meer.

De eerste kans na de pauze was voor OH Leuven. Schrijvers trapte met links op Nurudeen na afleggen van Kaba. Het doelpunt viel meteen erna aan de overkant. Runarsson verkeek zich op een uithaal van Nuhu.

Het Leuvense antwoord kwam er via Kaba. Zijn poging ging tegen de paal en in de rebound kreeg Dewaest het leer niet voorbij Nurudeen. De Sart trapte iets na het uur net naast.

We kregen twintig minuten voor affluiten een koude douche. Na balverlies van Tamari schakelde Eupen snel om en knalde Prevljak de 3-1 binnen. De aansluitingstreffer kwam er niet en zo bleven onze jongens met lege handen achter.

“We zijn enorm slecht aan de wedstrijd begonnen”, zegt coach Marc Brys. “We kwamen 1-0 achter, namen gaandeweg een beetje over en maakten een heel mooi doelpunt. Zo gingen we met 1-1 rusten.”

“In de kleedkamer hebben we dan uiteraard bijgestuurd. We kwamen dan veel beter naar buiten. Er was meer dreiging. Alleen zorgden twee individuele fouten ervoor dat we twee vermijdbare tegendoelpunten kregen. Na de 2-1 kregen we nog een grote kans. Daar had het terug een andere wedstrijd kunnen worden.”

“Het grote verschil was de drive. Eupen startte goed en dat bleek uit de gedrevenheid en de grinta die ze in het spel wilden leggen. Daar hebben wij tegenaan gehikt en dat heeft veel te lang geduurd. Ondanks onze slechte wedstrijd had er nog wel een punt ingezeten. Eupen won deze wedstrijd wel meer dan terecht”, besluit Brys.

Koop je abonnement