fbpx
Club

OH Leuven verlengt samenwerking met Catapult Sports

OH Leuven wil zo verder inzetten op een data-geïnformeerde aanpak binnen de fysieke begeleiding. Zo bevorderen we ook de communicatie tussen de verschillende stafleden, spelers en andere stakeholders binnen de dagelijkse werkomgeving. Head of Health & Performance Steven Probst is bijzonder opgetogen met de nieuwe overeenkomst. “Het is een doorbraak in het verder implementeren van onze health & performance filosofie over de gehele club, ook voor de vrouwen en onze OH Leuven Banqup academy.”

“Het vrouwenvoetbal is in volle evolutie, de fysieke vereisten, zeker qua intensiteit, worden steeds hoger” gaat Probst verder. “Opvolgsystemen zijn er niet zo gangbaar in gebruik als bij onze mannenploeg. We geloven dat we een competitief voordeel kunnen halen in het gebruik van de Catapult technologie. We analyseren en interpreteren de positie-specifieke fysieke vereisten. Deze informatie wordt dan gebruikt tijdens de wedstrijden en om de trainingsbelasting te bepalen. We voorzien de technische staf dankzij de live monitoring van real time feedback zodat het trainingsniveau kan aangepast worden en het beslissingsproces tijdens de wedstrijd ondersteund,” aldus Steven Probst.

“Ook binnen de OH Leuven Banqup Academy wordt het monitoring systeem gebruikt om de spelerstrajecten richting het eerste team te individualiseren,” gaat Probst verder. “Het gebruik van het GPS systeem laat toe om het verschil in volume en intensiteit tijdens trainingen en wedstrijden over alle leeftijdsgroepen in kaart te brengen. Dankzij historische data van het eerste elftal en wetenschappelijk onderzoek hebben we spelersprofielen per positie bepaald. Deze profielen worden nu gebruikt om de doelstellingen vast te leggen per leeftijdsgroep die dan opnieuw gemonitord worden. Per speler wordt zo de vooruitgang geanalyseerd en wordt de kwaliteit van het trainingsproces opgevolgd,” besluit Steven Probst.

Koop je abonnement