A-Team

OH Leuven sluit 2023 af met belangrijke zege

OH Leuven heeft dinsdagnamiddag de drie punten thuis weten te houden. Onze jongens boekten een belangrijke 3-0-overwinning tegen Eupen.

Coach Oscar Garcia bracht Sagrado, Maziz en Braut Brunes aan de aftrap in plaats van Shlomo, Dom en Mendyl. We begonnen uitstekend aan de partij. Thorsteinsson kwam vanaf links prima naar binnen en krulde de 1-0 heerlijk in de verste winkelhaak.

We kregen een boost en zagen bezoekende doelman Slonina nog voor de tiende minuut tweemaal de 2-0 wegwerken. Halfweg de eerste helft kwam de reactie van Eupen. Leysen pakte eenvoudig een bal van Nuhu en even later spatte een vrije trap van Deom uiteen op de lat.

Net voor het halfuur wisten we de voorsprong te verdubbelen. Braut Brunes tikte zeer knap tot bij Maziz die de 2-0 goed voorbij Slonina in doel legde. Banzuzi achtte dan zijn moment gekomen. Onze middenvelder haalde uit met links en dwong zo een hoekschop af.

We bleven komen. Enkele minuten voor de rust kwamen we dicht bij de 3-0. Braut Brunes sprong goed over de bal, waardoor Thorsteinsson kon uithalen. Onze IJslander zag de 3-0 tegen de lat vliegen.

Evenwichtigere tweede helft

Het duurde even vooraleer de tweede helft echt op gang kwam. Na 53 minuten ging Banzuzi – die al een geel karton achter zijn naam had staan – naar de kant voor Shlomo. Eupen stak na de rust als eerste zijn neus aan het venster. Keita kon van dichtbij uithalen, maar Leysen was alert.

We hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Opnieuw kreeg Eupen een goede mogelijkheid. Een vrije trap werd teruggekopt tot bij invaller Christie-Davies, die van dichtbij over trapte.

De eerste echte mogelijkheid aan de overkant was meteen een hele grote. Schrijvers zette zich iets na het uur achter een vrije trap en deed alles goed, maar zag het leer via de binnenkant van de paal uit het Eupense doel vliegen.

Het ging goed op en neer. Leysen kon makkelijk een poging van Möhwald plukken en ging even later goed plat na een trap van de ingevallen Finnbogason.

Terugkeer Maertens

Na 71 minuten maakte Maertens zijn terugkeer. Samen met Suphanat viel ‘Thieu’ in voor Braut Brunes en Thorsteinsson. Enkele minuten later deed Garcia zijn laatste wissels. Maziz en Nsingi mochten gaan rusten voor Ngawa en N’Dri.

Leysen deed er alles aan om de nul op het bord te houden. Onze doelman stond pal op een poging van dichtbij van Nuhu. Aan de overzijde legde Suphanat goed breed tot bij Maertens, maar die zag zijn knal nog afgeblokt worden.

Ngawa probeerde het met een leuke volley, maar hij raakte het leer niet goed. De 3-0 kwam er alsnog. N’Dri schakelde zeer goed om. Uiteindelijk viel het leer voor de voeten van Suphanat en trapte zijn eerste Leuvense doelpunt tegen de touwen. N’Dri had enkele seconden later nog de 4-0 aan de voet, maar de score veranderde niet meer.

Pletinckx: "Het doet echt wel deugd om zo te winnen"

“Dit was een enorm belangrijke wedstrijd voor ons. Het doet echt wel deugd om dan zo te winnen”, stelt Ewoud Pletinckx. “Na die fantastische 1-0 hadden we meteen het vertrouwen beet en konden we op zoek gaan naar de 2-0, wat ook gebeurd is.”

“In de tweede helft gaven we nog te veel kansen weg, maar uiteindelijk konden we toch de 3-0 maken én de nul houden. Dat is als verdediger ook leuk.”

“Na zo’n match komt de winterpauze misschien wat ongelegen. Anderzijds is het ook leuk om met zo’n gevoel de break in te gaan en dat ook mee te nemen op stage. Dit hadden we echt nodig. Het is een opluchting. Hierop kunnen we voortbouwen.”