A-Team

OH Leuven recht de rug met ruime zege tegen STVV

OH Leuven heeft zondagavond uitgepakt met een knappe 4-0-overwinning tegen STVV. Nsingi, Schrijvers en Mendyl (x2) zorgden voor de doelpunten.

Coach ad-interim Eddy Vanhemel voerde twee wijzigingen door. Miguel en Braut Brunes kwamen in de ploeg voor Shlomo en Thorsteinsson. Bij STVV koos coach Fink voor dezelfde elf die tegen Union met 0-4 de boot ingingen.

Na acht minuten deed Vlietinck een eerste keer de touwen trillen. Er werd echter gefloten voor buitenspel. Vier minuten later was het wel raak. Maziz vond met een splijtende pass door het centrum Nsingi en die duwde de 1-0 prima door de benen van bezoekende doelman Suzuki.

STVV reageerde via Kaya. Zijn kopbal ging naast. Het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Halfweg de eerste helft trok Van Helden in de zestien Braut Brunes op de grond. De bal ging terecht op de stip. Een koud kunstje zo bleek voor Schrijvers. Onze kapitein knalde de 2-0 staalhard in het dak van het doel. We hielden makkelijk de controle tot aan de rust en gaven niets meer weg.

Mendyl ontbindt zijn duivels na de pauze

STVV kwam fel uit de kleedkamer. We moesten achteruit. Iets voor het uur konden we dan toch eens tegenprikken via een knappe individuele actie van Maziz. Zijn knal ging over. Een minuut later was het raak. Mendyl sneed prima naar binnen na een lange bal van Miguel en legde de 3-0 heerlijk naast Suzuki.

Mendyl bleef zeer bedrijvig. Na een een-tweetje met Braut Brunes deed onze linkerflankspeler opnieuw het net trillen. De vlag ging terecht de hoogte in wegens buitenspel van Braut Brunes. Niet getreurd, want de 4-0 kwam er twee minuten later. Op aangeven van Nsingi legde Mendyl het leer onder Suzuki. De VAR trok de lijn en zag dat het geen buitenspel was.

Een deugddoende overwinning na een sterke wedstrijd van onze jongens. Met deze driepunter klimmen we naar de twaalfde plaats in het klassement.

Vanhemel: "Er zat veel motivatie en energie in het team"

“Leuke binnenkomer”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Ik heb de hele week samen met de andere mensen van de staf gehamerd op het feit dat de jongens vertrouwen moesten hebben en met lef moesten durven spelen. Wij beschikken over kwaliteiten om dan een goede prestatie en een resultaat neer te zetten. Vandaag verliep dat goed en we zullen zien hoe de komende weken zullen evolueren.”

“Wij hadden STVV goed geanalyseerd en hebben maximaal gebruikgemaakt van waar zij ons de mogelijkheden lieten. Daar hebben we in de week hard aan gewerkt en dat is heel goed tot uiting gekomen. We speelden heel gretig en scherp. Er zat veel motivatie en energie in het team.”

“Ik merkte al heel de week dat er goesting was en dat ze gebrand waren om een prestatie neer te zetten. Dat hebben ze vandaag ook getoond. Dit staat voor mij voor eeuwig genoteerd en voelt goed moet ik zeggen”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement