A-Team

OH Leuven haalt zwaar uit tegen KV Mechelen

Dankzij twee doelpunten voor én twee na de rust wist OH Leuven zaterdagnamiddag de derby tegen KV Mechelen met ruime 4-1-cijfers te winnen. De Norre, Opoku, Maertens en Tamari zorgden voor de Leuvense doelpunten.

Coach Marc Brys gaf onze 19-jarige jeugdspeler Richie Sagrado zijn eerste basisplaats. Ook Opoku verscheen aan de aftrap in plaats van de geblesseerde Gonzalez. Bij KV Mechelen kwam Coucke in doel voor Thoelen. Malede, Schoofs, Vanlerberghe en Agyei begonnen aan de match, Ngoy, Lavalée, Da Cruz en Bates op de bank.

We begonnen goed en zorgden via Schrijvers voor de eerste dreiging. Na vier minuten klommen we al op voorsprong. Tamari zette zich prima door in de zestien, maar raakte niet voorbij Coucke. De Norre was goed gevolgd en duwde de 1-0 binnen. Iets voor het kwartier probeerde Tamari het nog een keer. Deze keer met het hoofd na een voorzet van Thorsteinsson. Enkele meters naast.

KV Mechelen reageerde via Storm. Zijn uithaal ging tegen de paal. Ook geen derde keer goede keer voor Tamari. Hij krulde de 2-0 naast. Twee minuten later was het wel raak voor onze jongens. Maertens wipte enig mooi de bal voorbij Bolingoli en trof de paal, maar in de herneming trapte Opoku de 2-0 hoog in doel.

Nog was het niet gedaan voor de rust. Agyei en Storm wisten Cojocaru niet te verschalken. Opoku maakte bijna een werelddoelpunt. De Norre bracht voor en met een hakje achter het steunbeen leek Opoku Coucke op het verkeerde been te zetten, maar de 3-0 ging tegen de paal. Maertens pakte nog uit met een geweldige volley, maar deze keer zat Coucke er goed bij.

We duwden door na de rust

De eerste poging na de pauze kwam op naam van Schoofs. Cojocaru stopte eenvoudig. Het signaal voor onze jongens om door te duwen. Maertens zette met knap afstandsschot de 3-0 op het scorebord. Op het uur stuurde Opoku Tamari de diepte en onze Jordaniër kreeg eindelijk loon naar werken. Oog in oog met Coucke legde Tamari de 4-0 mooi binnen.

Wouters leek er 4-1 van te maken, maar er was gevlagd voor buitenspel. Opoku en in de herneming Sagrado kwamen dicht bij de 5-0. Meteen erna werden beide heren samen met Thorsteinsson naar de kant gehaald voor Mendyl, Toku en debutant Idumbo-Muzambo.

We bleven op zoek gaan naar dat vijfde doelpunt. Patris rukte ver op en kreeg uiteindelijk de bal terug voor de voeten. Van dichtbij kon hij uithalen, maar trapte over. Ook Idumbo-Muzambo kreeg nog een goede mogelijkheid op de 5-0, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Da Cruz leek een voorzet van Hairemans in doel te verlengen, maar raakte het leer niet en zo was Cojocaru ietwat verrast. De laatste poging van de wedstrijd kwam op naam van Idumbo-Muzambo. Opnieuw lag Coucke in de weg.

Brys: "We konden fris en goed voetbal brengen"

“Deze derbyzege doet absoluut veel deugd”, opent coach Marc Brys. “Met de uitslag lijkt het dat het evident was, maar dat was het niet. We hebben er hard voor moeten werken. We konden fris en goed voetbal brengen en creëerden een rits kansen, wat we al een aantal weken niet konden doen. Een leuke dag.”

“Idumbo-Muzambo is in de kleedkamer uitgeroepen tot speler van de wedstrijd. Dat is mooi om te zien. Hij komt uit het niets. Op de bank bij de U23 en voetbalde hier op zijn eentje twee kansen bij elkaar. Dat is leuk voor de groep, die dat ook heel goed oppikt.”

“Jongeren moet kansen krijgen. Ze moeten tonen dat ze iets in huis hebben en dat ze potentieel hebben. Dat zal met vallen en opstaan zijn door hun jeugdigheid, maar we moeten vooral zien wat er goed is. Nog maar is een echte erkenning naar de jeugdwerking van OH Leuven, die in moeilijke omstandigheden en met veel concurrentie enorm goed werkt en dergelijke talenten weet af te leveren.”

“Het zal moeilijk worden voor de Europe Play-offs, maar zolang het mathematisch kan zullen we het proberen. Het is jammer dat deze boost zo laat komt, eigenlijk te laat. We hadden veel afwezigen, er zijn veel spelers vertrokken tijdens de transferperiode. Dan toch goed reageren, dat is mooi”, besluit Brys.

Koop je abonnement