fbpx
Club

OH Leuven haalt 10.000 euro op voor De Warmste Week

De Warmste Match vond dit jaar plaats in Leuven. Naast het breken van het toeschouwersrecord bracht de wedstrijd tussen OH Leuven Women en Club YLA maar liefst 10.000 euro op. Dit geld gaat integraal naar De Warmste Week.

De wedstrijd tussen OH Leuven Women en Club YLA stond in het teken van De Warmste Week. Naast het breken van het toeschouwersrecord voor een vrouwenmatch in België vonden er verschillende leuke activaties in en rond het King Power at Den Dreef Stadion plaats. Zo serveerden de spelers van de A-ploeg pasta en verkochten ze pannenkoeken. Naast de opbrengst van de ticketverkoop en de wedstrijdbal ging ook dit geld naar De Warmste Week.

De totale opbrengst kwam op iets meer dan 9000 euro, maar OH Leuven paste nog bij om tot het mooie bedrag van 10.000 euro te komen. Vandaag zakte een delegatie van de club af naar Hasselt om het ingezamelde bedrag te overhandigen. Inclusief een shirt van OH Leuven voor presentator Sander Gillis.

De Warmste Week is de solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst, van 19 tem 24 december. Dit jaar is het thema kansarmoede. Al het geld dat tijdens De Warmste Week wordt ingezameld, gaat naar het DWW Fonds en zal volledig worden gebruikt om concrete projecten mogelijk te maken binnen het centraal thema kansarmoede.

Koop je abonnement