A-Team

OH Leuven gaat na de pauze kopje onder tegen leider Union

Siebe Schrijvers bracht OH Leuven na elf minuten vanop de stip op voorsprong. Dankzij onder meer een hattrick van Undav trok Union echter de drie punten naar zich toe. We verloren uiteindelijk met 1-4.

Coach Marc Brys voerde in vergelijking met de wedstrijd in Eupen één wijziging door. Malinov verving de geblesseerde Maertens. Bij Union koos coach Felice Mazzu voor Kozlowski en Machida in plaats van Puertas en Van der Heyden.

De competitieleider opende de wedstrijd met een schot van Teuma dat voorlangs ging. We reageerden meteen met een knappe dieptepass van Mercier op Tamari. Moris kwam net op tijd tussenbeide.

Het tempo lag zeer hoog in de aanvangsfase. Lapoussin zette zich door, maar Runarsson stond pal. Na acht minuten spelen ging de bal op de stip na hands van Kandouss. Moris stopte de eerste poging van Schrijvers, maar was te vroeg vertrokken. Onze middenvelder bleef ijzig kalm en knalde de tweede poging staalhard in de rechterbovenhoek.

Iets na halfweg in de eerste helft klom Union op gelijke hoogte. Een volley van Undav zette de 1-1 op het scorebord. Het bleef een aantrekkelijke wedstrijd. De Norre testte de handschoenen van Moris. Onze flankspeler kreeg daarbij wel een tik en moest geblesseerd naar de kant voor Shengelia.

We kwamen voor de rust nog dicht bij de voorsprong. Mercier rukte op en haalde zeer hard uit. De poging van onze aanvoerder spatte uiteen op de lat.

Undav tikte meteen na de pauze de 1-2 binnen. We hadden het moeilijk. Teuma maakte er na een individuele actie 1-3 van en na een VAR-interventie ging de bal voor de bezoekers op de stip. Undav vervolledigde zijn hattrick.

Aan de overkant toonde invaller Vlietinck zich nog en kwamen we in het slotkwartier nog opzetten. Doelpunten vielen er niet meer en zo gingen we met 1-4 de boot in.

“Wij begonnen zeer goed aan de wedstrijd”, zegt coach Marc Brys. “We hebben heel direct en open gespeeld met veel druk vooruit. We kwamen tot dat doelpunt en de kans van Mercier op de lat.”

“Uiteraard werd het initiatief aan Union gelaten. Van de vijftien, nu zestien, wedstrijden op verplaatsing verloren ze er slechts één. Ze pakken meer punten op verplaatsing dan thuis. Wij wilden niet in de val lopen. De restverdediging moest goed zijn en dat lukte. We kwamen er drie à vier keer op een goede manier uit alleen waren we te slordig in de eindpass en in de omschakeling.”

“Wat doet de wedstrijd kantelen? Ik denk dat dat maar één naam is en dat is Undav. De 1-1 was een fantastisch doelpunt. Na twee minuten in de tweede helft stond het plots 1-2 en dan werd het moeilijk. Je speelt tegen een team dat zeer goed georganiseerd is. De kracht en de mentaliteit nemen dan af. Terechte overwinning voor Union en vooral Undav die voor ons te sterk was”, besluit Brys.

Koop je abonnement