A-Team

OH Leuven doet geen goede zaak na nederlaag tegen Westerlo

OH Leuven ging zaterdagavond met 0-2 de boot in tegen Westerlo. In een flauwe wedstrijd wisten de bezoekers iets na het uur de score te openen. Een tweede tegendoelpunt kwam er snel en een Leuvens antwoord bleef uit.  

Coach Oscar Garcia keek toe vanuit de tribunes en zag dat coach Eddy Vanhemel twee wijzigingen had doorgevoerd in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Anderlecht. Thorsteinsson en Dom vervingen Braut Brunes en Vlietinck. Bij Westerlo bracht Jonas De Roeck Haidara en Piedfort aan de aftrap.

De eerste doelpoging kwam er na een hoekschop. Thorsteinsson kreeg de bal voor de voeten en had een flukse volley in huis. Bolat kon makkelijk stoppen. Westerlo reageerde via Bayram. Prévot ging goed plat en Schingtienne werkte uiteindelijk in hoekschop.

Maziz liet zich halfweg de eerste helft opmerken. Eerst probeerde onze aanvallende middenvelder het zonder succes vanaf de middenlijn en even later ging hij neer in de zestien. Het leer ging echter niet op de stip.

Prévot werd een tweede keer getest. In twee tijden bracht onze doelman redding na een trap van Bos. Verder viel er naast een afzwaaier van Maziz niets meer te noteren voor de pauze.

Kopje onder na de rust

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam op naam van Maziz. Bolat kende er geen moeite mee. In een snelle tegenaanval gaf Thorsteinsson goed mee aan Nsingi, maar die besloot over.

Het was Westerlo dat iets na het uur de score wist te openen. Mendyl haalde Reynolds onderuit in het zestienmetergebied en Madsen trapte de elfmeter voorbij Prévot.

Tot overmaat van ramp moesten we vijf minuten later al de 0-2 slikken. Sydortsjoek trapte een afvallende bal na vrije trap hard in het zijnet. Thorsteinsson probeerde ons wakker te schudden met een poging vanop afstand.

We gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Suphanat, Maertens, Opoku en N’Dri vielen in voor Dom, Misao, Nsingi en Miguel. Verder dan een afstandsschot van Maertens kwamen we echter niet meer.

Vanhemel: "Gelijkspel was logischer geweest"

“Als we naar het geleverde spel kijken dan denk ik niet dat er één ploeg aanspraak moest maken op een overwinning”, zegt coach Eddy Vanhemel. “We kwamen de tweede helft wat minder scherp uit de kleedkamers. De tweede ballen werden opgeraapt door Westerlo, waarna zij dan de aanval terug konden opzetten.”

“Het komt dan op details aan. We moesten een strafschopfout maken en dan weet je dat je achter de feiten aanloopt. We pakten dan snel een tweede doelpunt en dan werd het moeilijk.”

“Als je de wedstrijd in zijn totaliteit bekijkt dan zag je twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Niemand had de bovenhand en een gelijkspel was een meer logische uitslag geweest.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik deze opdracht als interim aangenomen heb. Ik heb genoten van de vier wedstrijden die ik heb kunnen en mogen coachen, maar ben blij dat ik terug naar mijn vertrouwde omgeving kan”, besluit Vanhemel.

Koop je abonnement