Community

OH Leuven Community: het jaar in cijfers

OH Leuven wil meer zijn dan een voetbalclub en streven naar een positieve impact op de lokale community.

In het seizoen 2022-2023 organiseerden we in totaal 280 fysieke activiteiten, gericht op verschillende doelgroepen. 23 790 minuten werden verdeeld over fans, vluchtelingen, 55-plussers, kwetsbare volwassen en kinderen van de buurtwerking. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met 24 verschillende lokale organisaties. Daarnaast konden we rekenen op de hulp van 25 vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor onze community projecten.

Teams

Via onze community teams willen we voetbal toegankelijk maken voor iedereen. Dit doen we door ons aanbod aan te passen aan de specifieke noden van de spelers en door drempels te verlagen of zelfs weg te nemen. Onze 4 community teams, OHL Younited, OHL World Team, OHL Old Stars en OHL Greenstars, bestaan uit 91 spelers, 9 actieve vrijwilligers en 7 personen die vanuit een professionele rol betrokken zijn.

In de buurt

Het seizoen 2022-2023 begon met een feestelijke opening van het vernieuwde voetbalplein aan het Prins Regentplein te Kessel-lo in aanwezigheid van burgemeester Mohamed Ridouani en Susan Whelan, CEO van Leicester FC, de Britse zusterclub van OH Leuven.

Het personeel, spelers en partners van OH Leuven zamelden € 25 000 in en schonken dit aan buurtcentrum Casablanca voor de heraanleg van het sportveld. Naast de opening van het sportveld, wordt er ook op inhoudelijk vlak samengewerkt met de buurtcentra van Stad Leuven. In januari 2021 werd er gestart met het wekelijks aanbieden van voetbaltraining, gericht op de kinderen van buurtcentrum Casablanca. Het project kreeg de naam ‘OH Leuven in de buurt’.

Ondertussen zijn we al op 3 locaties actief in Leuven en bereiken we gemiddeld 107 kinderen, afkomstig van 4 verschillende buurtcentra. In totaal konden de kinderen genieten van 77 trainingen en wedstrijden. Naast het aanbieden van voetbaltraining aan kinderen, worden jongeren ingeschakeld om de rol van coach op te nemen. Ondertussen zijn er 20 coaches actief. Hiervoor krijgen ze ook de nodige ondersteuning van OH Leuven.

Voetbal beleven

Iedereen moet zich ook welkom voelen in het King Power at Den Dreef stadion. We ondernamen acties om ons stadion en de wedstrijden van OH Leuven toegankelijk te maken voor iedereen. Naast de vaste plaatsen voor personen met een beperking, organiseerden we op 15 oktober een blindentribune. 12 personen konden de wedstrijd OH Leuven – Genk volgen via audiodescriptie. Een initiatief dat we elk seizoen willen herhalen.

19 maart organiseerden we ‘Game for the future’. Een initiatief om de voetbalbeleving op een duurzamere wijze te organiseren. We willen als voetbalclub onze verantwoordelijkheid nemen en bekijken wat de impact is van een voetbalwedstrijd op het klimaat. Door o.a. een aangepast menu in onze business seats, vegetarische snacks en supporters te stimuleren om met de fiets te komen, hebben we een reductie in C02-uitstoot kunnen realiseren.

Samen kan meer

OH Leuven Charity Night was dit jaar opnieuw een succes. Twee goede doelen, Inloophuis Leuven en vzw Erat, ontvingen elk € 15 000. Dit event bracht in totaal € 50 000 op. De overige € 20 000 wordt gebruikt voor de financiering van onze eigen community projecten.

Daarnaast bieden we jaarlijks hulp aan verschillende andere goede doelen en lokale projecten:

  • Poverello: organisatie van hun kerstdiner in de Seats van het King Power at Den Dreef Stadion
  • Athletes for hope
  • Ziekenhuisschool UZ Leuven: bezoek met spelers
  • Brake-out: meet en greet met spelers en sportieve staff
  • ‘Leuven leert van buiten’: bezoek van 150 leerlingen aan het King Power at Den Dreef Stadion
Koop je abonnement