A-Team

OH Leuven buigt achterstand nog helemaal om tegen Oostende

OH Leuven was zaterdagavond al snel op achtervolgen aangewezen tegen Oostende (2-1). Dankzij een doelpunt van debutant Mario Gonzalez kwamen we langszij. Een winnaar leek niet meer uit de bus te komen, maar daar besliste aanvoerder Mathieu Maertens in de slotfase anders over.

Coach Marc Brys verving de geschorste Nsingi door onze nieuwe nummer 9 Gonzalez. Bij Oostende moest Dewaele ziek afhaken. Rocha was zijn vervanger en Hornby kreeg de voorkeur op Atanga. De wedstrijd begon niet goed voor onze jongens. Al na vijf minuten kon Hornby in de herneming de bezoekers op voorsprong trappen.

We eisten het balbezit op en reageerden na een snelle uitbraak met een poging van Gonzalez op Hubert. De Leuvense kansen begonnen zich nadien op te stapelen. Na een hoekschop van Thorsteinsson kon Ricca koppen, maar Katelaris werkte op de doellijn nog weg. Twee minuten later kroop Thorsteinsson opnieuw in de rol van aangever. Mendyl was goed mee opgerukt en haalde uit, maar recht op Hubert. In de daaropvolgende actie lag Hubert alweer in de weg bij een schuiver van De Norre.

Ook Oostende stak voor de rust nog haar neus aan het venster. Bätzner raakte de paal, knalde nadien net naast en Hornby besloot over. Tussendoor had Tamari nog een grote mogelijkheid gekregen. Na een geweldige pass van Maertens kwam onze flankspeler oog in oog met Hubert, maar zijn trap was te centraal.

Snelle gelijkmaker na de rust

We kwamen scherp uit de kleedkamers. Gonzalez hing al snel de bordjes in evenwicht. Patris bracht goed voor. Onze nieuwe aanvaller speelde zichzelf mooi vrij en werkte beheerst af.

Aan de overkant hield ​Cojocaru goed zijn korte hoek dicht bij een knal van Ambrose. Het bleef een aangename partij. De volgende kans was voor de Leuvenaren. Maertens speelde heerlijk met de buitenkant van de rechtervoet diep op Tamari, maar die besloot in het zijnet.

Oostende antwoordde met een trap van invaller Atanga, maar Cojocaru stond pal. We leken af te stevenen op een gelijkspel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zonderde invaller Holzhauser echter Maertens nog af en onze aanvoerder knalde de 2-1 hard voorbij Hubert. Zo hielden we op de valreep toch nog de drie punten thuis.

Brys: "Vooral rustig gebleven tijdens de rust"

“De wedstrijd werd in handen genomen door Oostende”, luidt de analyse van coach Marc Brys. “Wij deden op tactisch vlak gewoon niet wat er werd verwacht en pakten het doelpunt op die manier. Uiteraard een vermijdbaar doelpunt. De spelers maakten snel een switch en we probeerden vanuit de voetballende manier met een lage opbouw te infiltreren. Ik denk dat dat zeer goed liep en dat we een aantal kansen kregen, maar we maakten ze niet af. Zo wrongen we drie honderd procent kansen af.”

“Tijdens de rust zijn we vooral rustig gebleven en hebben gezegd dat het spel goed was. We vonden de ruimtes, konden hen pijn doen, konden hun druk ontwijken en in hun rug komen, maar we moesten het nog afmaken. Dat hebben ze goed opgevangen in de tweede helft. Heel bizar dat na de 1-1 de drive plots wegviel. Zeker door een beetje vermoeidheid. We moesten een beetje herademen, maar dan moet je vooral solide blijven.”

“Gaandeweg pakten we het terug over. Tamari kreeg nog geweldige kansen en invaller Holzhauser bracht dan een assist aan. Al bij al waren onze kansen dermate groot dat we kunnen justifiëren dat we de wedstrijd winnen, maar het was heel moeilijk en het had ook anders kunnen uitdraaien”, besluit Brys.

 

Koop je abonnement